Dagen efter en våd nat………

Nu er vinteren vist slut for denne gang, og næsten alt sneen er væk. Det fik vi at mærke i aftes/nat.

Jeg havde været nede og lukke hundene ind fra haven og efterfølgende har vi alle sammen siddet oppe i stuen og hygget os med TV og æbleskiver. Ca. 23.30 gik Tobias nedenunder, og på trappen stopper han og siger : “Mor der ligger altså vand hernede”. Tror jeg sukker lidt indvendigt, da jeg svarer “Tror du ikke bare, at det er en hund, der er kommet til at tisse på gulvet”. Dét tror, Tobias så ikke, og da vi kommer ned, så må vi da også give ham ret. Der står vand på det meste af gulvet i underetagen (gulvet er så skævt, så det heldigvis ikke står overalt) og op af yderdøren står der ca. 15 cm og “banker” på døren.Billedet her er taget ud gennem hoveddøren

Den næste times tid går med at ringe til forsikringsselskabet, Falck og et firma, der har specialiseret sig i fugtteknik. Sidstnævnte dukker op, og sammen med Henrik får de styr på årsagen til den enorme oversvømmelse på vores grund.

Vandet løber som en flod gennem vores grund og rundt om hushjørnet

Der løb nærmest en flod gennem vores have. Der er en grøft langs vores grund op mod vejen. Den “fodres” med vand fra den modsatte side af vejen, men der kom langt mere vand fra den modsatte side af vejen, end “vores” (det er godt nok kommunens) grøft kunne håndtere. De fik lukket tilslutningen mellem de to grøfter, så vandet blev på den anden side af vejen og ikke mere skulle lægge vejen gennem vores have.

Fugtteknikfirmaet barrikaderede også yderdøren ud mod haven med træplade, sandsække og jord og afleverede en kraftig affugter. Nu hvor der var styr på vandet, så øsede og tørrede jeg ca. 150 liter vand op fra gulvet og glædede mig over, at vandet kun havde holdt sit indtog, hvor der er klinkegulv, så tæpper og møbler på drengeværelserne ikke havde lidt overlast.Fodbad….

 Klokken blev 4, før vi kom i seng, og da vi stod op i morges, var det meste af vandet udenfor væk og som timerne gik, så lignede det hele sig selv ude i haven. Henrik og jeg har dog følt os lidt tømmermandsplagede, som efter enhver anden våd nat, men det her var nu ikke så festligt, må man sige, men det er dog lykkedes os, at finde et par lyspunkter ved det meget vand:

1. Mulvarpene under agilitybanen formodes at være omkommet ved druknedøden – det håber jeg da!
2. Vi fik ryddet op på skoreolen og sorteret irrelevant fodtøj væk
3. Vi blev gjort opmærksom på tiltag, som vi bør overveje vedr. forhaven, når vi skal anlægge en ny

Vandet står op på sokkelen på forsiden af huset
– Jeg står med røven i vejret i gangen og tørrer vand op..

 Det er jo en ret irriterende oplevelse, men vi skal vel ikke pibe over det, for mange andre steder i Verden eller i bare i Danmark har folk været meget værre ramt. Umiddelbart ser det ikke ud til, at vi har lidt de store skader og der er ingen døde (udover muldvarpene, som forhåbentlig alle er omkomne).

4 tanker om “Dagen efter en våd nat………”

  1. Sikke en omgang, men godt i fik det løst hurtigt. Så må vi bare håbe at dit ønske mht muldvarperne er gået i opfyldelse og de ikke bare har gravet sig længere ned 🙂

  2. Det er da på tide at jeg kom forbi din blog. Men hold da op et indlæg – vand overalt! Sikke dog en irriterende oplevelse.

    Håber det er bedre nu – og mere tørt!

    Jeg tror lige jeg bliver fast læser på din blog Berit! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *