Min lykkepille

Jeg har en lykkepille. Den har fire ben og hedder Ninja.
Det er utroligt som den hund altid får mig til at smile og være/blive glad.

Ninja klædt i mælkebøtter

Generelt synes jeg nu, at jeg har en positiv tilgang til livet, men som alle andre kan jeg have dage, der er mindre vellykket end andre og måske også perioder, der er mere hektiske end de flestes.

På en mørk dag kan Ninja og en agilitybane i fællesskab næsten fremkalde solskin. Jeg husker meget tydeligt en dag, hvor jeg absolut intet havde at smile over. Det var en rigtig sort dag fuld af kedelige beskeder og beslutninger. Jeg “flygtede” til “agilityland” sammen med Ninja.

Agility med sådan en hund….
Foto: Gitte Poulsen

Mens jeg går banegennemgang til træningen siger Sanne til mig: Hvad går du sådan og smiler af (hun vidste godt, at jeg faktisk ikke havde ret meget at smile af den dag). Jeg kunne kun svare: “Prøv at kigge på den hund der, som ligger der og kigger forventningsfuldt på mig. Så kan jeg da kun smile”.
Når der er travlt på jobbet, og jeg kommer afsted til agility, så giver det mig lige et skud energi, fordi jeg får koblet helt af fra jobbet.
Faktisk føler jeg ofte, at jeg nærmest sprudler, når jeg kommer hjem fra træning eller stævne, selvom det måske ikke var sådan jeg tog afsted.
Men jeg er vel næppe det eneste, der har det sådan med mine hunde?
Nu er det endelig sommerferie efter et par rigtig travle måneder på jobbet. Feriens første uge byder på masser af agility. Jeg er sikker på, at det vil tanke mine lidt flade batterier op, og lige nu nyder jeg faktisk ikke at skulle sidde og arbejde aften efter aften, men holde fri og endelig have tid til at gøre, hvad der falder mig ind, såsom at skrive dette blogindlæg, som har ligget i mine tanker, siden jeg tog det øverste billede i maj måned.

En tanke om “Min lykkepille”

  1. Hej Berit, du er bestemt ikke den eneste, der har det på den måde. Jeg er sikker på at nogen har forsket i den mentalhygiejniske værdi i at have hund, og du beskriver det meget præcist. Hvis man skal lave noget med sin hund, er man nødt til at fokusere på det, og så fortrænger det alt andet. Huden ER menneskets bedste ven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *