Påskeferie

De som kender mig ved, at jeg er en person, der meget gerne vil 1.000 ting på en gang. Sådan er det også med en påskeferie. En dejlig lille forårsferie, i hvert fald for os, som stort set også har holdt ferie samtidig med skolebørnene.

Mit hoved var ellers helt klar på at skulle på campingferie, men temperaturen var jo kun 4-6 grader sidst på ugen i sidste uge, og det tiltalte mig heller ikke. Jeg havde heller ikke lige fået vasket campingvognen (den tjans hader jeg som pesten), og en grøn vogn vil jeg ikke afsted i. Jeg undrer mig da lidt over, at campingvognsproducenterne ikke laver vognene i mosgrønne farver i stedet for alle de hvide vogne. Nå men jeg nåede da, at få vasket campingvognen i ferien, så den er klar til, når den skal tages i brug igen.

Der var også lige en 18 års fødselsdag midt i påskeferien. Min søde svigerdatter holdt fødselsdag hjemme hos sine forældre i Hvide Sande, og vi var så heldige at få lov at være med til at fejre hende. Der var nu også andre planer lagt for påskeferien.

Henrik og jeg har egentlig altid været gode til at komme afsted på kærestetur uden Silas og hundene en eller to gange om året. Af en eller anden grund må det være smuttet sidste år. Men det kunne julegaven fra mine forældre rette op på. Vi fik nemlig et gavekort på en overnatning med middag, som gjaldt til en række kroer og hoteller i Danmark. Gaven inkluderede desuden pasning til Silas og hundene.Det var jo ren luksus, og fantastisk dejligt, at mine forældre både magter og gider at passe 3 hunde og Silas.

Ja hvem kan også sige nej til at passe sådan en flok.
Min far kan ikke! – og mine tøser elsker min far!

 Så efter at have kigget lidt på muligheder og sammenholdt dem med min trods alt brede viden om de jyske byer, så solgte jeg let ideen om Hotel Jutlandia i Frederikshavn til Henrik. Jeg har altid fundet Frederikshavn ret charmerende, fordi byen er omgivet af masser af natur og historie, og så er der bare noget særligt ved landet nord for Limfjorden.

Vi startede faktisk vores udflugt allerede søndag formiddag, hvor vi kørte mod Djursland, for jeg havde nemlig en familiefribillet til Fregatten Jylland liggende i skuffen. Det var den sidste af de mange forskellige fribilletter, som Ninja vandt til nogen af sidste sæsons stævner.

Vi gjorde et lille holdt ved Kalø Slotsruin, hvor vi fik rørt benene på to- og firbenede. Vi gik ikke ud til ruinen denne gang, men vi har det tilgode. Silas har aldrig været med derude, og han har helt klart arvet sin fars fascination af ruiner, så næste gang skal vi vist have lidt bedre tid, når vi gør holdt der. Kalø Slotsruin er jo et fantastisk udflugtsmål. Der er lækker travetur ud til ruinen og stedet har en historie, og sidste men ikke mindst, så er det helt og aldeles gratis. Det koster nok højest den is, som man ikke kan lade være med at købe ved ishuset på p-pladsen.

Vi havde en lille strække-ben-pause ved Kalø

Der var blå himmel over Ebeltoft og der var forår i luften. Fregatten Jylland var bestemt et besøg værd, men Silas syntes desværre, at det var lidt uhyggeligt under dækket på skibet, fordi der var dukker, der skulle være “statister” for besætning. Lugten virkede også troværdig, men det var nok mest af alt lydene af knirkende skibstræ og tov, som han ikke brød sig om.

En benamputation.
Ikke alle dukkerne var så uhyggelige

Men ankeret og kanonerne var helt klart interessante for ham. Vores besøg sluttede, da vi havde hørt en kanon blive skudt af. Så var der ligesom ikke noget, der kunne stå mål med den oplevelse.

Silas ved ankeret
Theo og Theo var med på tur

Ebeltoft er en smuk by med mange gamle og smukke huse på brostensbelagte smalle gader. Ved en tidligere lejlighed var jeg i forbindelse med mit job inde forbi det gamle rådhus midt i byen, som i dag fungerer som museum. Der fortalte kustoden mig, at hun var blevet spurgt af nogle turister, hvor de folk i husene rundt om ellers boede…. Ja turisterne troede faktisk at Ebeltoft var en stor udstilling. Lidt morsomt.

Ebeltofts smukke brostensbelagte gader

Nå men vi fandt os en cafe og fik is og kage.

Lækker chai latte og kage – is til Silas

Mine forældre sørgede for aftensmaden og overnatning til os alle. Næste morgen kørte Henrik og jeg nordpå, til vi ramte Frederikshavn.

Vi indtog vores frokost udendørs på 2Takt, som er en super lækker cafe i Frederikshavn. I den syd-/vestlige del af byen ligger Bangsbo Fort højt hævet over byen. Det var lækkert vejr, god udsigt og Henrik har flere gange haft lyst at gå en tur oppe ved de bunkers, som man tydeligt kan se nede fra vejen, når man kører ind til Frederikshavn.

Et kig mod syd fra Bangsbo Fort

Hvis hotellet skulle ske at være overbooket, så var der da 6 ledige køjer
i denne mandskabsbunker

Da vi kørte op mod Bangsbo Fort, så vi skiltet Pikkerbakken, og det grinede vi en del af. Vi blev enige om, at der måtte vi altså op. Om ikke andet så bare for at grine og tagge os selv der på Facebook. Men det var nu slet ikke så tosset på Pikkerbakken

Formidabel fin udsigt fra Pikkerbakken.
Frederikshavn i baggrunden

Morgenstunden på hotellet var helt fantastisk, for vi boede på 5. etage og havde udsigt ud over vandet, hvor vi kunne kigge til Læsø og Sverige. Vores værelse vendte mod øst og solen bragede op over Kattegat, og sådan noget kan jeg virkelig blive høj af.

Udsigt fra værelset, når man stak hovedet ud og kiggede mod nord

Da jeg alligevel var i området havde jeg lige et møde i nærområdet. Det var jo meget praktisk, når jeg alligevel var i området. Derefter slentrede vi en tur op og ned af gågaden og snuppede os en tur i Dyrehaven ved Bangsbo inden vi tog sydpå igen. Jeg skulle ellers tøjle mig selv gevaldigt for ikke at drøne de sidste 40 km nordpå til Skagen, men jeg vidste, at vi også skulle helt til Haderslev, før vi kunne gå i seng.

Trætoppe i Dyrehaven.
Lige der hvor løvtræer og graner mødes

Det var sgu en tosset lækker tur!

Hjemme igen gik vi igang med projekt skur til agilityforhindringerne. Vi researchede i lange baner, og overvejdede at købe noget færdigt eller bygge selv. Jeg syntes, at byg-selv-projektet virkede uoverskueligt, men det var nu det, som vi endte ud med alligevel. Tobias og Simone kom og gav en hånd og hyggeligt påskeselskab. Skuret blev ikke helt færdigt, men skelettet er færdigt og klar til at blive beklædt.

Vejret drillede lidt, så vi måtte have gang i stævneteltet til savearbejdet

Så er vi vist klar til slå siderne og taget på

Imorgen truer hverdagen igen, og ugen starter med to dages arbejde på Sjælland. Den påskeferie fløj da afsted, men der ligger spændende arbejdsopgaver klar og venter på mig, og ja så har jeg også booket en træningstime på Sjælland, når jeg er færdig med jobbet onsdag.

Når jeg ser tilbage på påsken og tænker på alt det, som jeg gerne ville i mine tanker, men som jeg måtte vælge fra, så ser jeg, at jeg har fået en langt mere alsidig påskeferie og både har fået oplevelser, hygge og praktisk arbejde fra hånden.

En tanke om “Påskeferie”

 1. Hej Berit,

  Dejligt at læse at Fregatten Jylland var et god oplevelse for jer. Det var godt, kanonskuddet kunne overgå den lidt uhyggelige stemning 🙂

  God dag.

  De bedste hilsner
  Kathrine Østergaard
  Kommunikationsmedarbejder ved Fregatten Jylland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *