Godt genbrugsinitiativ

Vi har fået en ny “butik” i vores lille by. Da vi cyklede i skole i sidste uge, så vi pludselig et træskab af genbrugsmaterialer stå foran vores forsamlingshus.

Bogskab

Jeg havde dagen forinden læst om at et lignende skab var blevet sat op i nabobyen.

Skabet af sat ud af Provas, som er forsyningsvirksomhed i Haderslev Kommune. Provas står derfor også for vores genbrugspladser, hvor der jo som bekendt bliver smidt vildt mange ganske brugbare ting ud. Medarbejderne er nogen gange ret chokerede over at se, hvor meget der bare bliver smidt ud i containerne.

Der bliver smidt rigtig mange flotte og nærmest ulæste bøger ud i containerne, og dem giver Provas nu tilbage til borgerne via disse bogskabe.

Et kik ind i bogskabet

Bogskabene er lavet af genbrugstræ og -vinduer, og Provas fylder op med pæne bøger fra containerne. Borgerne opfordres så til at hente bøger i bogskabet, evt bytte med andre bøger, som man måske ellers ville have smidt ud. Man kan sætte bøgerne tilbage efter endt læsning eller bare beholde dem. Det er op til folk selv.

Jeg synes, det er en god måde at genbruge på. Vi gjorde stop ved skabet på vejen hjem fra SFO, og vi snuppede et par bøger med hjem. Mange af de bøger som stod i skabet var bøger af populære forfattere, som så ud som nye.

Boghøsten

Vi må snart forbi med nogle byttere…

2 tanker om “Godt genbrugsinitiativ”

  1. Hej Berit, jeg læser din blog med stor interesse . Hvor meget tid bruger du cirka på træning af dine hunde, du har jo også arbejde og familie? Træner du mest hjemme i haven, eller sammen med andre hundeførere på træningsbanen? Jeg har selv en 15 mdr gammel Jack Russell hanhund, Vi træner hos DcH på unghundeholdet, men jeg bruger også lidt tid derhjemme hver dag med de grundlæggende færdigheder. Bruger du klikker?
    Håber du har tid til at besvare mine spørgsmål. Mvh Hanne Wolff, Sønderborg

    1. Hej Hanne
      Tak for kommentar og spørgsmål. Jeg tror, at jeg vil skrive et lille blogindlæg som svar. Hold øje den næste uges tid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *