Fødselsdag for klassen

Selvom Silas har fødselsdag d. 1. aug (midt i sommerferien), så skulle vi altså helt hen til 1. oktober, før vi nåede til at fejre ham for og sammen med klassen.

De er 20 børn i klassen, og vi har en regel om, at når man har en dreng i klassen, så inviterer man ALLE drengene eller HELE fra klassen. Det er nu så god en klasse, at det ville falde enhver ganske fjern kun at invitere dele af kønnet eller dele af klassen.

Vi endte ud med en løsning med svømmehalsbesøg på en nærliggende campingplads og derefter kage, pølsehorn og saftevand i campingpladsens cafeteria.

Da Henrik og jeg sad ved morgenbordet på dagen for fødselsdagen og kiggede vi på hinanden og var meget enige om, at det var supergodt, at have købt en samlet pakke på fødselsdagen på campingpladsen. Med en hektisk arbejdsuge og for mit vedkommende to sygedage, så ville det virkelig være uoverskueligt at skulle ordne hjemmet til gæster, bage og lave mad til ungerne. Gud ske lov havde vi valgt den anden løsning.

Vi havde modtaget SMS´er med besked om, at børnene gerne ville komme og glædede sig helt vildt. Der var også enkelte som var lidt bekymrede over, at børnene skulle i svømmehallen, men både Henrik og jeg ville være der til at holde øje med dem. Et enkelt barn var lidt utryg ved vandet og ville gerne have sin mor med. Det var helt fint med os.

Med diverse fradrag for sygdom, ferieture, sommerhus osv, så endte vi ud med 14 skønne unger til fødselsdagen, og de ankom i det bedste fine vejr på campingpladsens legeplads med svømmetøj i poser og tasker.

Ved omklædning stod en af pigerne og var ved at tage badedragten på og udbrød spontan: Ih, hvor jeg glæder mig. Ja, de har faktisk aldrig prøvet at være i svømmehallen sammen, og det var da så dejligt at høre, at det bragte så meget glæde og forventning hos ungerne.

Et lille kig fra svømmehallen.

Både Henrik og jeg var der til at holde øje med flokken, der også have fået besked på ikke at gå/svømme ud på det dybe (1,5 m), hvor de ikke kunne bunde.  De hyggede og legede i de tre områder, som de måtte være i. Og det var super hyggeligt. Vandet var dejlig varmt, og ingen havde lyst til at komme op igen, da vi efter 5 kvarter kaldte dem op, så vi kunne komme hen og få kage.

Kage og pølsehorn gled let ned hos en flok sultne unger

Ungerne var ved at dø af sult efter at have plasket rundt i vandet, så det var lidt svært at vente på at Silas fik pakket alle gaverne op. Vi har en regel om, at gaverne må koste kr. 25, og det er faktisk lidt utroligt, hvad kan kan få for kr. 25. Nogen gav også pengene i stedet, så kan Silas jo selv bestemme, hvad han vil købe for dem. Silas sparer op til en computer, for han vil være youtuber, så der skal nok nogle fødselsdage til.

Der pakkes gaver op

Vi havde inviteret til 3 timers fødselsdag, men allerede under kagespisningen kunne vi godt se, at det altså ville blive alt for lidt. Da kager og pølsehorn var spist, så var der kun 20 minutter til forældrene ville afhente deres børn, og lige der stod jeg og ønskede så meget, at vi kunne have beholdt alle ungerne i mindst en halv time mere, og jeg tror at ungerne syntes det samme.

Vi kunne sagtens finde på at gentage succesen igen til næste år, men så må der vist lige lægges en time til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *