Bededagsferien

Jeg er bare ikke god til at se frem mod tre fridage uden nogen som helst planer. Tænk på alle de oplevelser, samvær og begivenheder sådan nogle dage kan fyldes ud med?! Jeg ved næsten ikke, hvor mit planlægningsgen skal starte og slutte.

Vi kunne leje et sommerhus, vi kunne tage nogle dage til Tyskland og besøge et par spændende byer, vi kunne besøge venner, og ja vi kunne så mange mange ting. Jeg elsker bare oplevelser og samvær. Men som ugen sneg sig mere og mere ind på fredagen, så mistede jeg mere og mere lysten til at skulle så meget, og jeg kunne simpelthen ikke overskue at skulle pakke noget som helst. Jeg har bare været total drænet den sidste måned. Som regel har jeg også været helt smadret om aftenen og er gået tidligt i seng. Tidligt for mig hvert fald. Jeg har bare været træt.

Hjemlig hygge kan være mange ting

Silas ville også helst bare være hjemme og hygge sig med legeaftaler med skolekammeraterne, så det var slet ikke så svært at vælge, når alt kom til alt.

Lidt ustabilt forårsvejr på gåturen, men skyerne holdt tæt

Forårsvejret var os rimelig nådigt, så man kunne gå ude og ordne en masse ting. Fredag morgen, mens familien stadig sov bagte jeg boller, inden jeg listede ud i indkørslen og trak ukrudt op mellem granitskærverne.

Ukrudt, kønt kan det også være

Vi havde nemlig fået leveret et lille læs skærver, som skulle fordeles ud i indkørslen, men jeg synes ikke, at det skulle fordeles ud ovenpå ukrudtet. Mine fingre er også total ømme af at pille mellem stenene i flere timer.

Bare smøg ærmerne op og kom igang

Det projekt fik jeg brugt mange timer på både fredag og lørdag, mens jeg lyttede til lydbog. Det var dejligt afstressende. Man skal ikke bruge meget hjerneaktivitet, men kunne lytte til fuglenes sang i haven og til oplæseren af bogen i forening med hinanden.

Den lydbog, som jeg lytter til lige nu

På vores grund er der masser af træer. Mange af dem er gamle selvsåede træer, der står tæt og er meterhøje. Hvis man keder sig en dag, kan man altid fælde et træ eller to uden, at det vil være den store katastrofe (selvom jeg faktisk er meget glad for at træerne dækker for “indsynet” til grunden).

Så røg der et træ. Så mangler der bare tre i denne omgang

Henrik fik fældet 4 træer i løbet af weekenden, og vi fik faktisk også savet træet op i stykker og klippet alle grenene i småstykker, så de kan komme på bålet til snobrød og havehyggebål. Mellem de to dage, som vi brugte på at fælde træerne sprang de mere og mere ud, så det var virkelig sidste udkald, hvis vi ville nøjes med at håndtere grene og ikke skulle bakse med alle bladene og vægten fra dem også.

Samme sted efter fældning. Der er nok at tage af…

Planen er at der skal ryge ca 10 træer mere på samme sted, så de står mere på en række ude langs hegnet. Det tager nogle dage at nå gennem det.

Silas slår flittigt græs

Fredag fik jeg den idé via Facebook at invitere til åben agility hygge søndag formiddag i haven. Så min søndag formiddag og nogen af eftermiddagen gik med hyggelig agilitysamvær. Det var skønt at løbe agility og hygge med de personer, som havde meldt sig ind på tråden. Som jeg af hensyn til tiden og evt støjgener (mine naboer ikke agilityinteresserede….) måtte sige stop for flere deltagere. Hvor er det også bare fedt med tiden og overskuddet til spontane ideer.

Ninja i slalom med bagkryds

Nu kan jeg se tilbage på en skøn bededagsferie uden vækkeur, planer, stress og jag. Den smule, som jeg følte, at der var energi til, gav mig endnu mere energi, og jeg er glad for, at der ikke blev presset ekstra ting ind. Jeg føler, at der nu er tanket op til en uge på jobbet, inden mit første agilitystævne med græs under poterne i næste weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *