Aktiviteter i små landsbyer

Små landsbyer kan bare noget helt særligt. Det har jeg altid vidst, for jeg bor jo selv i sådan en. I dag fik vi et indblik i en anden landsby.

Jeg skulle ud at købe foder til mine ællinger, og til de kyllinger, som nok klækkes i løbet af den næste uge. Det kan man blandt andet hente i en af de omkringliggende landsbyer hos Vedsted Mølle. Det er faktisk meget sjældent, at jeg kommer i Vedsted. Byen ligger 13 km fra vores landsby, men den ligger ikke lige på vejen til noget som helst på mine ruter. Det sjove er, at da jeg flyttede til Sønderjylland for 18 år siden, kiggede jeg på et hus i Vedsted.

Jeg havde på facebook set, at der i Vedsted var Søfestival. Jeg var lidt nysgerrig på, hvad det mon var. Jeg forsøgte at finde lidt mere info om arrangementet og kunne se, at man lørdag kunne prøve forskellige vandaktiviteter, og der var gratis adgang til festivalen.

Vi blev enige om at lave en lille familietur ud af det, og kørte alle afsted mod Vedsted, som altså er en lille hyggelig landsby med et aktivt landsbyliv. Hvis nogen har været på Slukefter Kro til et af deres mange gourmetophold, så har de også været i Vedsted. Byen ligger lige ved siden af afkørsel 69 på E45. Nemt at køre til, må man sige. Byen har blandt et badesø, hvor der er etableret friluftsbad med offentlig toiletter/omklædning, picnicsteder og badebro med et lille udspringstårn.

Desværre begyndte det at regne helt vildt lige før kl 12, hvor festivalen åbnede. Vi var jo alligevel i byen, og da regne stilnede lidt af, så besluttede vi at smutte forbi festivalpladsen/badesøen.

Dykker, der fisker “liv” op fra søen
Blandt andet dette krebsedyr blev fisket op

Regnen gjorde ikke noget godt for besøgstallet. Det var virkelig ærgerligt, for det var faktisk et rigtig hyggeligt arrangement, og tænk hvis det havde været badevejr, så havde det da være mere end fantastisk at kunne sidde ved søen eller bade i den med livemusik i baggrunden.

Der var som nævnt gratis entré i dag. Priserne på aktiviteterne var også yderst rimelige. Man kunne prøve waterballs, kano, SUP boards og eller køre byen rundt i hestevogn. Alle aktiviteter kostede kun kr. 20,-, så det var jo ikke noget, man kunne blive ruineret af.

Silas og jeg prøvede begge to  waterballs. Det var vildt sjovt, men også hårdt at kæmpe for at finde balancen i bolden og havde mange mislykkede forsøg på at rejse os op i bolden. Vi væltede rundt i hver vores bold til vores og publikum i køens store fornøjelse.

Waterballs. Silas og jeg kæmper

Festivalen er oprindeligt skabt for at skabe opmærksomhed om søen og byen. Hvor godt det lykkes generelt ved jeg ikke, men vi fik da kigget på søen og området. Vi fik gået en tur og blev enige om, at der kunne vi godt vende tilbage til, for lige her var mulighed for at gå rundt om søen, stå på SUP board, måske bade – og ikke andet så med hundene, kigge efter dyr i søen (Silas elsker f.eks frøer og tudser) og spise vores medbragte mad. Altså rammen til en fantastisk familietur.

Strandscenen set fra modsatte søbred

I dag købte vi maden i madteltet. Det var også rimelige priser og udmærket mad. Der var også sønderjysk kaffebord, som vi dog ikke kastede os over. Men det er jo meget sønderjysk, ikk?!

Kagebordet

Efter et par timer tog vi hjem igen, for regnen ville ikke rigtig stoppe. Men nu har vi set hvad Vedste Søfestival er for noget. Det er faktisk en rigtig fin aktivitet for familien, og meget hyggeligt med livemusik fra nogle forskellige scener placeret rundt om søen.

Ikke alle bands var lige fantastiske, men herre gud, man kan jo ikke få gratis koncert med Rolling Stones eller Adele.

Så hvis nogen ikke ved, hvad de skal tage sig til 3. weekend i juni, så kan dette jo være en fin mulighed. Der kommer nok en ny chance i 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *