Sommerferie-idéer

Når en dør lukkes, så åbner der sig en ny. Det var alligevel lidt for store ord til en overskrift synes jeg, men det er jo egentlig derfor jeg nu står med anderledes sommerferieovervejelser.

Hvor fører vejen hen??

 

Ærlig talt, så har de fleste af mine sommerferier de sidste 15-20 år gået med agilityugekursus eller agilityugestævner. De fleste år har jeg besat to uger af min sommerferie til begge dele. Og har også krydret med European Open et par gange. 

Sådan ser det ikke ud i år. Jeg har ikke meldt mig til noget som helst. Jeg havde satset på EO, men kun givet det et enkelt skud i bøssen. Det skud var ikke helt nok. Men jeg er faktisk helt ok med det. For jeg kan altid  komme på 1.000 ting og aktiviteter at bruge sommeren på.

For nogle måneder siden fik jeg kig på et højskoleophold i uge 29. Det er et skrivekursus på Testrup Højskole. Men det er måske også lidt grænseoverskridende. 

Photo by Rainier Ridao on Unsplash

Højskole… Så vælter det frem af min fordomskasse. Sangbøger, lange træperlehalskæder, batik, guitar, æblegrød i spisesalen og meget andet, som ligger så langt fra mine sædvanlige sommerferieaktiviteter. 

Og så helt på egen hånd i en uge. Ingen sikkerhedsnet i form af nogen, jeg kender. Det er skisme da lidt grænseoverskridende. Jeg er nu ikke i tvivl om, at hvis jeg kommer afsted, så skal jeg nok få en spændende og fornøjelig uge. 

Men hvorfor skulle jeg egentlig tage afsted. Ja, jeg kan godt lide at skrive, men jeg har ikke ligefrem planer om at skrive en roman. Så der kommer nok ikke en forfatter ud af det. Jeg ville simpelthen ikke ane, hvad jeg skulle skrive om. Jeg er mest til det “virkelige” liv og ikke til fri fantasi. Mit eget liv kan der næppe komme en interessant roman ud af. Men jeg kunne måske skildre andres liv, som kunne være mere interessant.

Omvendt så har jeg været afsted på agilityugekurser år efter år uden at blive verdensmester. Men været afsted fordi jeg godt kan lide at lege og nørde med hundene. Afsted fordi jeg elsker at være sammen med agilityvenner og hundene. 

Det kan jeg vel også sammenligne med at lege og nørde med ord og tekster uden at målet er at blive bestsellerforfatter.

Måske jeg bare skulle ringe til Testrup Højskole i morgen og høre mere….. Hvis højskolen glipper, så skal jeg nok finde på noget andet at lave. Det er jeg ikke spor bekymret for. 

En tanke om “Sommerferie-idéer”

  1. Højskole er bare så godt, ren forkælelse og gode medkursister. Og det er luksus at kunne beskæftige sig med det, der interesserer en i en hel uge uden at skulle sørge for alle de praktiske ting i hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *