Halk Skydeterræn

De sidste tre måneder har der været tid og trang til at fordybe sig lidt i de perler, som lokalområdet indeholder. Selvom jeg har boet i Haderslev i 20 år, så er der stadig masser af steder i mit nærområde, hvor jeg ikke har været.

Halk Skydeterræn faldt jeg over, fordi jeg havde set billeder derfra på den Haderslevs lokale facebookgruppe. Det var dog mest solnedgange og billeder af blomsterne, men jeg tænkte, at stedet kunne være interessant.

Så tilbage i april arrangerede jeg en lille familie picnic til Halk Skydeterræn. Jeg havde pakket en skøn lille kurv med mad og så var vi ellers klar til afgang.

Sandwich, snolder og kiks

Det er virkelig et meget meget smukt sted. Noget afsides beliggende. Så bil eller en meget ihærdig cykel er nok lidt et must for at kommer dertil.

Selvom det nok var en af de dage, hvor der var mest “run på naturen”, fordi alle skulle ud at gå tur, så var vi ikke mange mennesker fordelt ud over de mange hektar. Så det var egentlig som at have det hele for sig selv.

Midt i skydeterrænet er et vådområde (Nor) og der græsser kreaturer på området

Skydeterrænet ligger helt ud til vandet og går rundt om et fremspring i landskabet (det korrekte ord for det er så lige røget ud af min ordbog). Du kan se det på kortet herunder.

Man kan gå rundt ved “tappen” nedenfor den røde markør

Der er rig mulighed for variation på turen, da man kan vælge at gå langs vandet på en i øvrigt lækker bred sandstrand (efter områdets forhold – det er jo ikke Vestkysten det her)

Man kan også vælge at gå inde på selve terrænet, som er sådan mere “hede-/engagtigt”. Turen er smuk begge steder, men det at kunne veksle mellem at gå ud ad langs stranden og derefter gå ind på selve terrænet bidrager til en større variation.

Inde på terrænet ind mod Noret, der går strækker sig gennem terrænet
Udsigten er fantastisk og meget varieret

En af de ting, som stedet er kendt for er, at lige her blomstrer de sjældne kobjælder. Dem var der masser af, da vi var der. Kobjælderne vokser ikke alle stedet i Danmark og generelt mest hist og pist i Jylland. Nå men det sjove ved kobjælderne var, at det delvist på grund af billeder af dem, at vi havnede her på picnic.

Ninja tjekker den sjældne blomst ud

Man har den smukkeste udsigt fra den høje bakketop ud mod vandet. En dag må jeg opleve en lækker solop- eller nedgang herfra.

Ninja nyder udsigten ud over vandet
Udsigten ned over skydeterrænet fra bakken af
Billedet her er taget lidt længere nede af bakken

Arealet byder virkelig på et varieret terræn. Selvom vi spenderede nogle timer derude, så kom vi da slet ikke helt vejen rundt på arealet.

Det her er virkelig en af de ting, som jeg elsker ved at bo i Vandkantsdanmark. Her er masser af flot natur, men masser af plads.

Skydeterrænet hører under Hærens øvelsesområder, men så vidt jeg lige kan se, så er det vist sjældent at der er øvelser i området. Det vil dog fremgå af skilte på vej ind på området og man kan også tjekke det på forsvarets hjemmeside.

Der er dog ikke planlagt skydninger for resten af 2020 ifl hjemmesiden.

Jeg kan give stedet mine varmeste anbefalinger, hvis man søger smuk natur og ro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *