En anderledes lejrskoletur

Da jeg gik i 6. klasse gik lejrturen til Bornholm. Vi tog afsted fra Djursland med toeget. Vi gjorde holdt i København, hvor vi gik i Tivoli hele klassen. Natten foregik på natfærgen til Bornholm, hvor vi boede på en lejrskole. Jeg husker Rokkestenen, Kamelhovederne, Hammershus og det bornholmske landskab.

Der er stadig ikke noget usædvanligt ved en lejrtur til Bornholm. Det er der stadig masser af klasser, der gør, og det er sikkert også en fed tur.

Silas´ klasse har bare lige været på en helt anderledes lejrtur med sin klasse. Jeg er sikker på, at det er en oplevelse for livet og for klassen.

19 elever fra 6. klasse på Den Nye Friskole har nemlig sejlet 5 dage med Skonnerten Fylla. Besætningen på 4 personer sammen med 2 lærere og 19 børn.

Afslutningsbillede, som blev taget af mig, da jeg som eneste forælder fik lov at gå omborg (kun for at tage dette billede

Mandag middag lagde de fra kaj i Svendborg, hvorfra de sejlede til Nyborg. Turen gik videre til Samsø, op til Hals og fredag formiddag så vi Fylla komme ind i Aalborg – side om side med legendariske Fulton, som man i øvrigt også kan booke til lejrskolesejlads nu.

Skipper viser første strækning. Svendborg – Nyborg

Ombord har eleverne haft daglige pligter, deltaget i madlavningen, spillet spil, haft landgang, været lidt søsyge, kedet sig lidt, haft lidt hjemvé er det vist også blevet til, lært en hel masse maritime ting og hygget sig med deres klassekammerater.

Der spilles spil i banjen

Jeg er sikker på, at det har været en helt fantastisk tur, som de aldrig nogensinde glemmer, og at de har fået et helt unikt sammenhold af sådan en tur.

I øvrigt bemærkede alle de forældre, der var kørt til Aalborg for at afhente poderne direkte fra Fylla, at besætningen havde fået opdraget ungerne helt fantastisk godt på 5 dage. De styrede dem med skibsklokken. Når der blev ringet med klokken, så fandt ungerne deres pladser og holdt deres “kaje”. Der blev de pænt stående til der blev ringet “ud” igen. Desværre havde de ingen skibsklokker til salg ved landgangen. Der havde ellers været alletiders mulighed for et mersalg. Nu overvejer jeg om man i stedet kan overføre det til en fløjte af en slags….

Her står de stille og blide som små lam, mens skipper taler og takker af. Sikke en disciplin!

Selvom Silas faktisk ikke havde glædet sig, så er jeg sikker på, at han alligevel endte ud med at have en super god tur sammen med sine klassekammerater. Han har i hvert fald fortalt lystigt fra turen.

Måske kan andre lade sig inspirere til sådan et lejrskoleophold for deres ungers klasse eller andre arrangementer som konfirmationer, firmature eller andet.

Fylla – Super fint skib

5 dage på havet med Fylla koster kr. 39.500, så det koster ca 2.000 pr. elev for sådan en uge. Det er sørme en superfin lejrskolepris, når man tænker på, hvor storslået en oplevelse det er. Man skal dog være opmærksom på, at man skal booke i god tid. Tror faktisk klassen har haft booket Fylla i 2 eller 3 år.

Nogen vil måske undre sig over, at vi overhovedet tør lade Silas tage afsted på sådan en tur i disse Corona-tider. Men vi var sådan set ret trygge ved det. Godt nok er klassen tæt sammen, men vi bor stadig i en kommune med et meget lavt smittetryk, og denne oplevelse ville vi ikke fratage Silas. Jeg er sikker på, at klassen i lang lang tid kommer til at snakke om turen, og så vil det bare være så ærgerligt ikke at have været med.

En tanke om “En anderledes lejrskoletur”

  1. Lyder virkelig som en mega fed lejrskole. Jeg havde selv fornøjelsen af to gange at sejle med søspejderne i Aalborg s træskib i ca 7.kl og det er virkelig bare noget hel særligt og Ja disciplin skal der bare til når man skal få sådan et skib til at sejle og alle skal kunne holde ud af være på så lidt plads. Fedt Silas fik den oplevelse ♥️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *