Devotional Tour

Det var lidt stort. Jeg var bare 20 år. Jeg havde lånt min storebrors røde Talbot Samba og for første gang kørte jeg på egen hånd til Sjælland og helt ind til København.

Ja det var ikke sådan noget man bare gjorde dengang – i hvert fald ikke i min omgangskreds.

Det var sådan en fræk rød sportsvogn der bragte mig til København dengang

Anledning var at Depeche Mode skulle spille i Forum, og jeg synes (også dengang), at de var super fede og ville gerne til den koncert. Jeg havde lokket min veninde Janne med til koncerten. På det tidspunkt boede hun på Sjælland for en kortere bemærkning, så jeg samlede hende op og sammen kørte vi til København.

Det var d. 10/3 1993. Det var min første Depeche Mode koncert Devotional Tour – den første i rækken af mange. Faktisk har jeg siden kun misset en enkelt turne i de 30 år, men ofte set flere deres koncerter to gange på samme turne.

I fredags besøgte et super godt kopi band København for at spille en koncert med næsten samme set-liste som den ægte vare spillede for 30 år siden. Det var en jubilæumskoncert for turneen for 30 år siden.

Jeg var hurtig til at få arrangeret en tur til øen og finde en koncertmakker.. Jeg så frem til koncerten og byggede lige lidt andre aktiviteter op omkring min Sjællandstur (jeg er god til at udnytte sådan en tur optimalt).

Desværre måtte min koncertmakker melde fra få dage før, men jeg holdt stædigt fast i min plan. Det lykkedes mig at finde en anden god koncertmakker, som gerne ville dele oplevelsen med mig. Det lykkedes mig også at finde en anden overnatningsmulighed til både mig og TikTok, som jeg havde med mig, fordi vi skulle på agilitykursus om lørdagen.

Jeg var nok klar over, at det ikke ville være ligesom i 1993, hvor jeg var centimeter fra at få opkast ned af nakken, da en anden koncertgæst bag mig blev lidt dårlig lige inden koncerten gik i gang. Jeg forventede heller ikke, at sikkerhedspersonalet skulle hive mig over hegnet op mod scenen to gange, fordi jeg var ved kollapse pga varmen i den tætte folkemængde.

Det husker jeg ret tydeligt og bedst som de hev mig over og gav mig en stor kop vand, som jeg hældte over mig selv, så løb jeg ud på toilettet og badede nærmest i håndvasken for at køle mig selv lidt ned, inden jeg igen løb ind og masede mig op foran igen. Ja det var dengang, hvor der virkelig blev skubbet og maset foran scenen.

Der var flere grunde til, at dette scenarie ikke gentog sig. Dels var der ingen sikkerhedsvagter (og heller ikke så mange tilskuere som i 1993 – det var jo heller ikke den ægte vare), men mest af alt, så var der ikke det, der lignede problemer med varmen.

Forced to mode i Stagebox

Der var dog udfordringer med temperaturen, for det var mildest talt pissekoldt. Vi havde deponeret jakkerne i garderoben, men der gik ikke lang tid, før jeg måtte hente min lange vinterfrakke (heldigvis havde jeg den på) i garderoben og rundt omkring mig endte der med at stå folk med deres vinterjakker og nogle også med handsker og huer på. Det var irriterende koldt.

Bandet, Forced to mode, spillede ellers super godt, og de lyder vildt meget som Depeche Mode. De er virkelig fantastiske. Det er jo ikke mange uger siden, jeg så dem for første gang, men jeg blev lidt tændt ved tanken om mere eller mindre at kunne genopleve min første Depeche Mode koncert. Så jeg måtte afsted til en ny og anden koncert (det var langt fra samme set-liste).

Det faldt lidt til jorden pga temperaturen, men det kunne bandet ikke rigtig gøre for. De er jo bare blevet booket til at spille på en lokation. Der var også annonceret et fedt after party med DJs, men vi havde fået nok af at fryse og smuttede efter koncerten.

Jeg kørte op til mine venner i Gershøj og kravlede i seng. Lørdag hyggede jeg sammen med dem med slow-morgenmad og smuk morgensol i sneen og nød deres udsigt ud over Roskilde Fjord. Fantastisk – bare at have god tid, det er disciplin, som jeg til stadighed øver mig i.

Smuk morgen i Gershøj

Lørdag var jeg nemlig så heldig at skulle på kursus i Lazi hallen ved Roskilde hos Natasha Gjerulff. En kursusplads jeg havde købt for over et halvt år siden. Det er bare ikke så let at få til at passe ind mere nu, hvor jeg ikke arbejder p¨å Sjælland mere. Men nu passede det endelig ind.

TikTok var overraskende god til at sidde i kurven under kurset og kigge på de andre

Det var et fantastisk kursus. TikTok har trods sine to år stadig sin stævnedebut tilgode, men jeg synes mere og mere, at det ligner agility nu, og Natasha gav mig mange gode fif med fra dagens træning. Det er altid godt med et prik på skulderen af en som tilmed er meget erfaren i at få det bedste ud af sheltien.

Min skønnne lille makker

Så jeg var temmelig høj og godt tilfreds, da jeg kørte hjemad i aftes. Jeg glæder mig til at komme igang med at løbe stævner med TikTok. Vi er næsten klar. Men jeg vil gerne lige have at vi får mere erfaring med slalom i et forløb, inden vi folder os ud på stævnebanerne her i foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *