Kursus med Johanna

Endnu en gang har jeg været så heldigt at få mulighed for at deltage i et kursus med Johanna Allanach (der findes endnu en positiv ting ved, at vi ikke kom afsted til USA).

Jeg har været på kursus med mange gode instruktører gennem årene, og Johanna er absolut en af mine favoritinstruktører. Hun er så ufattelig motiverende og yderst inspirerende. Jeg imponeres over kreativiteten, når noget skal indlæres.

Kurset hed Tips og Tricks til agility.
Jeg fik taget mig nogle gode notater på dagen og var især glad for Johannas observation af forholdet mellem Echo og mig i en indlæringssituation.

Echo er faktisk en ret intelligent hund og alligevel støtter og vejleder jeg ham for meget, når han faktisk er i stand til at regne den ud selv og bare blive guidet af klikkeren. I stedet begynder Echo på en kæde af adfærd for at få mig til at vejlede ham.
En anden vigtig ting, som jeg fik med derfra var en påmindelse om, at jeg skal passe på, at jeg ikke bliver hængende for længe på et niveau, når jeg er igang med at indlære “steppene” på en øvelse. Det gør det bare sværere for hunden, når kravene øges.
Det tredje hovedpunkt var at planlægge sin træning bedre og max arbejde med den samme øvelse i 3 minutter ad gangen. Det tror jeg er en sund øvelse, som højner kvaliteten i ens træning. For når man har bane i sin egen have, så er det ikke nødvendigt at skulle forholde sig til tiden og hensyn til andre i sin træning.

Stor tak til Johanna for en inspirerende dag!

En tanke om “Kursus med Johanna”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *