Agility kursus

I lørdags var jeg så heldig at få lov til at deltage i et agilitykursus med Ann Britt på Sannes Hundecenter. Da Ninja jo stadig er alt for ung og “uvidende” til sådan et kursus, så hentede jeg Echo hjem fra “aflastningsfamilien”. Det var 10 uger siden, at vi havde set hinanden sidst, og han har heller ikke set skyggen af en agilitybane siden.

Så jeg havde ikke skyhøje forventninger til ham, må jeg indrømme. Jeg forventede dog godt, at han kunne huske hvordan man løber agility, men regnede nok med, at han hurtigt ville brænde ud. Men han holdt faktisk gejsten på alle 3 træningspas.

Vi var 3 ekvipager på hvert hold og startede med 45 minutter på første bane. Temaet på banen var blandt andet at finde frem til, hvilke forhindringer vores hunde ville foretrække. F.eks er det meget nyttigt, når dommeren har bygget en bane, hvor der ligger tunnel under en feltforhindring.

Bane 2 kom vi til efter 1½ times pause. Der skulle vi arbejde med slalom-indgange. For at hundene ikke skulle gå døde i at tage slalom mange gange i træk, så var den delt i 2. Dvs. først 4 pinde og så en kort tunnel og derefter 4 pinde igen. Det gav godt nok også ekstra skub i slalom, så det vil jeg klart tage til mig og bruge fremadrettet. Jeg føler mig overbevist om, at det også kan være med til at give fart og motivation i slalom generelt – og ikke bare noget man kan bruge for at “skåne” hundene, når man træner indgange intensivt.

Efter en frokostpause havde vi 1 times træning på en springbane, der var sat op i en boksopbygning. Der var temaet blandt andet afstande, serpentiner og at “hente bagsiden” af et spring.

Det var et godt kursus, der kom rundt om mange ting uden at det hele blev en stor pærevælling. Der var indbygget en del pauser, hvor der altid stod 2 af de små baner ledige, hvilket gav mulighed for at træne enten med sin “kursus-hund” eller en af sine andre hunde. Jeg fik leget lidt med Ninja i nogle pauserne. Ikke at hun kunne træne de ting, som vi havde lavet, men man kan lave meget med 6 springstøtter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *