Nu med lidt for slanke hunde

Puha her blev sygdom i hundeflokken en langstrakt affære. Faktisk var mine hunde på skift påvirkede af sygdom i noget, der ligner 5 uger.

Først fik de på skift kennelhoste. Derefter fik de diarré sådan on/off, og jeg havde virkelig svært ved at finde ud af, hvem der var ramt hvornår. Pludselig havde den ene eller anden hund skidt på gulvet, og uden at gå nemmere i detaljer, så var det nemmere at bruge en skovl til at samle op med en end pose.

Jeg travede rundt i haven med lommelygte efter mine hunde i mørket for at se, hvem der var den aktuelle ramte (det var som om det gik lidt på skift), men mine hunde havde mere travlt med mig ned med at gøre stort, når jeg var med ude eller også stak de af til den modsatte ende af grunden, og når jeg nåede derned, så hunden færdig, og det var umuligt at finde “skatten” (måske fordi det var tyndt som vand?! – måske fordi jeg bare ikke kunne finde “klatten”) Jeg kunne jo ikke køre til dyrlægen med hele banden og behandle dem for dårlig mave. At gå en tur med de snor er virkelig op af bakke, for de er virkelig “fri-skidere”. En tur på stranden i dagtimerne var det bedste løsning, men hvis man ikke har noget at skide af, så kommer der jo ikke meget, så det var virkelig op af bakke.

Det har betydet, at alle hundene mere eller mindre har været på skånekost i et par uger, så der er blevet udkogt nogle ris og puttet torskerogn i, og der har også været nogle dage ind imellem, hvor de er blevet fastet i et døgn (når jeg ikke kunne finde “synderen”, så blev det en kollektiv fastning).

Da det så ud til at alle var på toppen igen, kastede Fuji op en nat i et omfang jeg aldrig har set før. Det lignede jo nærmest at en djævleuddrivelse havde været igang om natten. Det blev så efterfulgt at diarre. Hun fik lige en omgang mere i skånemøllen, men så heldigvis ud til at blive ok hurtigt. Her havde jeg dog styr på, at det var hende, der var patienten.

Men alt det her sygdom og skånekost har ikke været nogen gave til vægten for mine sporty og slanke hunde. Alle havde tabt mindst 10% deres kropsvægt i denne periode. Værst for Fuji, der nærmest er skind og ben. Hun plejer at veje 17-17,4 kg og vejer lige nu 15 kg!

Lidt for slank hund

De to andre er ved at være fint med igen. Det er bare Fuji der hænger lidt i bremsen. For at få hende lidt på fode igen, er jeg begyndt at give hende Innordic Strongbuild. Jeg håber det kan hjælpe hende til at genopbygge.

Ingen af mine hunde har dog været påvirket i deres aktivitetsniveau, appetit og væremåde i denne lange periode (bortset fra lige den første dag eller to, hvor de havde kennelhoste), så de har ikke virket syge eller afkræftet. Så jeg har ikke været meget bekymret for deres velbefindende, men set de 5 uger som noget forbigående, som bare er blevet en langstrakt historie, fordi de åbenbart har skulle gennem hele møllen på skift, men jeg havde ikke regnet med fem ugers sygdom.

Nu hvor jeg er gået igang med Innordics produkter, så har jeg også købt 3 kg strong joint, som alle tre skal have til vedligeholde deres led og bevægeligheden samt hjælpe med at forebygge skader. Især Ninja er jeg meget obs på, da der ingen tvivl er om, at man kan mærke på hendes venstre ben, at hun havde en grim skade for 3 år siden. Selvom jeg skånede hende i mange måneder, så slap jeg altså ikke for efterveer og arvæv omkring musklerne på hendes venstre lår.

Jeg har læst på nettet om Innordic, hørt mange rosende ord hos mine hundevenner, og når også en dyrlæge (som vel at mærke ikke selv forhandler det) anbefaler Innordic til især Ninja, så føler jeg mig tryg. Produkterne er rimelig drøje i brug, og det gør det også økonomisk attraktivt i brug. Innordic er jo som sådan ikke et nyt produkt, men har eksisteret i hesteverdenen de sidste 7 år. Jeg kontaktede Sara fra Dogz-dk for at få rådgivning om produkterne forud for mit køb, så jeg kunne få de produkter, der passede til mine hundes behov.

Innordic produkter

Når man åbner bøtterne slår en duft af urter op i næsen af en, og da jeg præsenterede Henrik for et snif i Strong Build bøtten, så mente han, at det kunne der kommen en lækker te ud af. Det er nu kun min plan, at Fuji skal have det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *