Efterårsferie med spontanitet

Nogen gange må man godt bare være lidt spontan. Spontanitet kom til at fylde halvdelen af vores efterårsferie. Kombineret med hygge og afslapning, så var det bare helt fantastisk.

Efterårsferien startede med en overraskelse. Henrik havde købt teaterbilletter. Vi skulle til Fredericia og se Disneys Tarzan. Det var et ganske udmærket stykke, men når man har set nogle af deres tidligere opsætninger, så nåede det ikke helt op på det nivau, men bestemt en flot opsætning alligevel.

Inden teaterstykker nåede vi at nyde lidt af løvfaldssommeren og kunne spise Henriks hjemmesmurte og lækre sandwiches i området ved voldanlægget i Fredericia. Det er med at nyde sådan nogle dage, når vi nu bevæger os ind i efteråret og de koldere dage.

Du må gerne spise din mad her. Tak for det Fredericia, men bord/bænke i området havde været fedt!

Jeg følte mig fast besluttet på, at vi skulle have noget familieferie ud af den her efterårsferie. Men hvor og hvordan havde vi ikke drøftet. Der var jo masser af muligheder.

Min far havde meddelt, at han gerne ville komme onsdag eftermiddag og blive weekenden over. Så vi skulle ikke sidde og tygge på de der ferieplaner alt for længe.  Vi havde spurgt Silas, hvad han godt kunne tænke sig at lave i efterårsferien, hvis nu han kunne bestemme. Han var meget klar i spyttet. Han ville gerne i Zoologisk Have.

Da vi stod op lørdag morgen ringede jeg til en god ven for at høre, om vi måske kunne låne/leje deres sommerhus på Sjælland et par dage. Jeps. Det kunne vi godt. Så var det ellers bare med at få pakket og komme afsted.

Vi ankom til sommerhuset lørdag aften sammen med to pizzaer. Så var aftensmaden ligesom klar, når vi ankom. Mine hunde og jeg har overnattet i huset flere gange, og det var tydeligt, at de genkendte huset.

Næste morgen stod jeg op og gik en lang tur med hundene, mens familien stadig sov. Det var smukt at gå tur langs kysten, mens solen steg op. Med en god lang morgentur, så var hundene også lidt trætte.

Hunde og morgenlys i horisonten

Nu var det rart nok, at hundene kendte sommerhuset, for vi lod dem være alene, da vi kørte ind til Frederiksberg for at tage i Kbh Zoo.

Det var en helt fantastisk dag til Zoo-besøg. Lækker temperatur, hvor de tykke jakker ikke var nødvendige at have med. Dyrene er rimelig aktive.

Det er mange år siden, jeg sidst har været i Kbh Zoo. Det er måske 15 år siden, og jeg synes helt klart, at deres anlæg er blevet meget bedre. Bedre aktivitetsmuligheder og forskelle “scener” i anlæggene, så de enkelte dyr kunne være i flere miljøer.

Isbjørnene havde fået et lækkert anlæg. En lidt beskidt bjørn, der har rullet sig efter en badetur

Inden vi havde set os om, så havde vi brugt over 4 timer derinde, og haven skulle til at lukke af, men Silas manglede altså at se et sidste meget vigtigt dyr. Hønen. Selvom vi har 7 høns herhjemme, som er mere eller mindre håndtamme, så var han altså nødt til at se de høns, som Zoologisk Have har.

Tænk at tage i Zoo for at se høns

Den dag gik hurtigt og godt. Silas fik opfyldt sit ferieønske om en tur i Zoologisk Have. Så kunne vi da krydse det af i feriekalenderen.

Vi gik gennem Frederiksberg Have på vej tilbage til bilen. Det var også en flot oplevelse. Det er flot at betragte forfaldet i naturen.

De næste par dage var vi bare i sommerhuset og hyggede med os selv. Vi kørte ingensteder (udover et par småindkøb i Kirke Hyllinge). Nå jo. Jeg var faktisk nødt til at køre på arbejde i Taastrup mandag morgen og bruge formiddagen der. Noget var lidt for presserende, og jeg er for pligtopfyldende til at lade det ligge.

Et andet sommerhus i området. Beliggende på en skrænt med en fantastisk udsigt ud over fjorden

I sommerhuset var der ingen wi-fi eller TV. Det havde jeg klogt nok undladt at informere Silas om, inden vi kørte. Det havde nok ikke fremmet en positiv indstilling til feriemålet, hvis han vidste, at man ikke kunne se TV eller komme på trådløs, men kunne havde lidt mobildata at rutte med.

Det var faktisk fantastisk, at sommerhuset manglede de faciliteter. For så var man jo næsten tvunget til at lave ting sammen i stedet for hver for sig.

Tegn & Gæt – og masser af grin

Vi fandt et Tegn og Gæt spil, og det fik vi et par aftener til at gå med. Det var så hyggeligt og underholdende. Hold da op, hvor fik vi grinet og snakket. Nogle af ordene i spillet kendte Silas ikke betydningen af, så det gav også god anledning til at snakke om, hvad det var. Heldigvis var der på hvert kort også en juniorkategori, så der var altid mindst et ord, som Silas kunne være med på.

Silas har altid været meget god til at tegne, og han finder nogle lidt anderledes detaljer og vinkler, når han skal tegne ting. Så jeg var da noget spændt på om han kunne tegne på tid, og om man kunne gætte, hvad han tegnede.

Det er nok lidt sværere at gætte denne her….

Ja mon du kunne gætte tegningen ovenfor? Jeg gættede løs på slagsmål, tæsk, slag, røvfuld osv. i den dur. Men nej det var faktisk ikke det rigtige ord. På kortet stod ordet “teskefuld”.

Men jeg synes nu, at vi var ret gode til at gætte hinandens tegninger. Det var faktisk også lidt underholdende at finde spillet frem i sommerhuset og se tegningerne fra de tidligere spillere. Så kunne man sidde der og undre sig over, hvad de havde tegnet eller måske være heldig at det var åbenlyst.

Silas tegner en patient med en puls på 56. Det var nu nok at gætte “patient”

Vejret var jo intet mindre end helt fantastisk på vores lille mini ferie. Omkring 2o grader og stort set vindstille alle dage.

Bakkerne syd for Kyndeløse

Området omkring Kyndeløse og Ejby er så smukt at gå tur i. Naturen er rå og terrænnet er ret kuperet.

Det var svært ikke at stoppe op og nyde udsigten ud over Issefjorden.

Når det går op, så går det op

Stranden var meget stenet og nogle steder var det svært at gå langs vandet.

Sten med sten på. Det var hårdt at gå langs kysten

Hundene var ret pjattede med at bade eller soppe i det stille vand.

På vores mange gåture så vi både havsvømmere, havkajakker, Stand Up Paddle Boards og små robåde. Vejret var som på herlige sommerdage.

Hundene bader og tre gutter fisker ude i venstre side af billedet

Tirsdag efter aftensmaden vendte vi snuderne mod det sønderjyske, så vi kunne være hjemme, når min far dukkede op med murerskeen i løbet af søndagen.

Det var fedt at få hygget og ladet batterierne op med sådan en lille spontan sommerhustur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *