Intro til Hoopers

I min iver for at udforske forskellige hundeaktiviteter, lod jeg mig friste af et introkursus til Hoopers.

Den spæde indlæring er igang

Mig bekendt er der intet Hoopers træningstilbud i Danmark lige pt. Instruktøren til dagens kursus var fra Danielle van Dam fra Holland. Hun løber agility og har de seneste 5 år krydret det med hoopers.

Sporten er stadig ret nu, og har sin oprindelse i USA, hvor den egentlig er lidt en blanding af hoopers og agility. I Holland har man ikke mixet forhindringerne sammen (med undtagelse af tunnel på max 2 meter).

Kort fortalt handler sporten om dirigering (handleren må kun bevæge sig indenfor et ret afgrænset område). Hunden skal dirigeres gennem en bane bestående af porte (hoopers), korte lige tunneller, tønder og “afskærmninger”.

Et lille baneforløb

Hunden skal ikke springe og derfor er sporten også mere skånsom end f.eks agility, og bestemt en rigtig fin seniorhundesport.

Vi var 15 personer til dagens kursus, og fra starten var jeg lidt bekymret for om, vi mon var for mange til kurset. Men det passede meget fint, og jeg synes bestemt også at vi havde tid nok.

Vi var noget blandet med 5 lydigheds/rallyhunde og 10 agilityhunde. Det var meget tydeligt, at agilityhundene havde et kæmpe forspring, fordi de kunne overføre agilityhandling til hoopers. Men alle fik rykket sig.

Det var faktisk min plan at deltage med Ninja, men jeg besluttede alligevel at snuppe Fuji, for jeg havde ikke lyst til både at skulle koncentrere mig om at lære noget nyt og så putte så meget arbejde og belastning på Ninja. Så hun måtte nøjes med lidt rallyøvelser i mine pauser.

Fuji var frisk på opgaven, og jeg synes virkelig, at vi fik noget ud af det. Fuji elsker at løbe, og hun var fyr og flamme. Hun overførte rimelig hurtigt agilityhandlingen til hoopers. Jeg har klippet en lille video sammen af udviklingen i noget af dagens træning.

Video fra dagens kursus

Jeg synes faktisk, at det var så sjovt, at jeg købte 6 hoopers, så jeg kunne lege videre hjemme i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *