Vi genopliver en gammel gave

Min egen Corona dagbog – afsnit 5

“Kan man egentlig få en legeaftale for tiden??” Spørgsmålet kom fra Silas mandag morgen. Ja, jeg tror egentlig godt, at han kendte svaret, og han forstod det også godt, at det lige nu ikke er en mulighed.

Han affandt sig fint med det, og virkede heller ikke påvirket af det. Det var bare et spørgsmål og bare et svar. Så ingen grund til medlidenhed. Vi snakkede om, at det var godt, at han var begyndt at spille lidt Fortnite igen. Der kan han nemlig kommunikere med venner og klassekammerater under spillet.

Jeg var også lidt nysgerrig efter, hvad Silas egentlig tænkte om at “gå i skole” herhjemme. Han synes heldigvis, at det var ok hyggeligt, men vi har også husket, at fortælle ham alle de fordele, der er ved det. Bare fordi ting er nemmere, hvis man fokuserer på det positive.

Så er der ude sløjd.

I stedet for at stå op kl 06.20, så kan man sove helt kl 07.00. Hvis man ikke lige gider at starte dagen med engelskopgaverne, så kan man bare tage sine matematikopgaver. Det er da skønt at have indflydelse på i hvilken rækkefølge man har fagene. Den går ikke rigtig oppe i klassen.

Men selvfølgelig sælger vi da også hjemme-skolekonceptet til ham på en positiv måde. Ellers ville det da også være alt for surt. Ikke mindst nu, hvor lukningen af skolerne (som forventeligt) blev forlænget til efter påske. Personligt tror jeg heller ikke at det stopper der.

I denne uge har Silas også haft en KKH opgave (Husgerning sorterer under dette fag). Han skulle lave en kage og sendte et billede af resultatet til sin lærer. Silas lavede naturligvis en hel lille film, som han omhyggeligt redigerede og delte med sin lærer. Der er jo ingen, der siger at man ikke må lave ekstraopgaver…

Chokoladekagen blev påskegul – og smagte alt for godt.

Ellers er det jo ikke fordi dagene er fulde af store oplevelser. Der kommer jo ikke så mange input. Det handler mest om arbejde (og pressemeddelelser). Arbejdsmæssigt har vi møde hver dag kl 10, hvor vi lige snakker om status fra firmaet og på vores egne opgaver.

Vi havde lidt sjov ud af, at vi faktisk havde genoplivet den isolationsgave, som vi gav os selv i familien julen 2008, hvor vi pga Silas´ kemobehandling var isoleret.

Tobias pakker fælles julegaven ud i 2008

Dengang købte vi en Wii, som vi kunne hygge os sammen om. Der er flere ting ved den nuværende situation, som minder os om dengang i 2008/2009. Vi fik de følgende par år rigtig meget fornøjelse af Wii´en, og fik også ret meget sved på panden til nogle af spillene. De senere år har det være lidt mere on/off hvor meget den har været i brug.

Wii spil kan godt give masser af bevægelse

Nu blev den aktuel igen som underholdning og bevægelse på de lange hjemme-dage. Desværre er den ene controller afgået ved døden, så vi kan ikke spille sammen, før vi får fat i en ny controller.

Til min rædsel opdagede jeg, at var ved at løbe tør for hundefoder. Jeg plejer at købe ind til nogle måneder af gangen, og afhenter det privat, når vi som en flok laver storindkøb sammen. Hundemadsproblemet er da til at løse. Dalum Dyrehandel havde et opslag på Facebook, hvor de lovede fragtfri levering. Jamen, så kunne jeg vil lige så godt bestille i Pias butik. Jeg bestilte foderet fredag aften, og lørdag morgen var det pakket og klar til afsendelse og levering lige til døren.

Jubii, så dør hundene ikke af sult. Tak til Dalum Dyrehandel for fin service

Jeg har også været på tøjindkøb. Altså det vil sige, at jeg har købt lokalt ind gemt bag skærmen. Jeg har købt et silketørklæde af mærket Cofur i min lokale tøjbutik Frøken Kindrød. Tørklædet blev personligt leveret i min postkasse med en sød lille påskehilsen. Det kan jeg tage på, når igen engang skal ud i civilisationen og være lidt pæn i tøjet igen. Pt ses jeg kun i jeans og hoodies, og det er måske endda når jeg rigtig strammer mig an.

Et lille tøjindkøb med høj service

Ja man finder jo en måde at klare sig på. Lige nu er jeg der, hvor jeg fokuserer på, at vi har det hyggeligt sammen, og vi har tid til at være sammen (selvom både Henrik og jeg arbejder) og vi ikke har noget, som vi skal nå. Jeg har skruet lidt ned for nyhedsstrømmen. Mental sundhed!

Naturen emmer af mental sundhed

I starten læste jeg nyheder hele tiden og startede dagen med at tjekke status på smittede, indlagte og døde, og jeg sluttede også dagen på samme måde. I stedet for at sidde og kigge bekymret på nyhederne, så ser jeg til gengæld en masse underholdningsTV.

Jeg har daset meget på sofaen de sidste par uger.

Faktisk har jeg set mere TV de sidste 14 dage end jeg måske ellers ser på et halvt år. Sumper lidt og slapper af, for det har jeg brug for og mulighed for. Jeg er nemlig ekstra træt og går hver aften i seng inden midnat, hvilket ikke er min sædvanlige sengetid. Der er ikke meget natteravn over mig for tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *