Halvvejs mod de 100

Bemærkede I alle den smukke og solrige fredag?? Hvis der er sammenhæng mellem fødselarens opførsel og vejret, så kan man vist kun sige, at jeg næsten har opført mig alt for eksemplarisk.

Ja, for i fredags rundede jeg 50% af en 100 års fødselsdag, så hvis 100 år er målet, så er jeg nu mere end halvvejs mod de 100.

Er det så noget særligt at fylde rundt? Ja, det synes jeg. De runde tal er noget særlige på hver deres måde. 50 er mere modent end de tidligere runde fødselsdage, men stadig uden at “man” er gammel. Heller ikke selvom jeg er blevet farmor, vel at mærke.

Fødselsdagen var i mine øjne bare helt perfekt. Det er sådan set ikke, fordi vi plejer at gøre så meget ståhej ud af fødselsdage hos os. Nogle gange er jeg ikke engang hjemme. Men i år var helt anderledes.

Hos Daka, hvor jeg arbejder, har vi den gode, at få en betalt fridag, når man fylder rundt. Det er ikke fordi fridagen behøver at afholdes på selve fødselsdagen, men da der ingen møder var i min kalender på dagen, og vejret så ud til at blive fantastisk, så var det ret nemt at beslutte, at fridagen skulle falde på fødselsdagen.

Det var nemlig så heldigt, at Henrik også havde fri denne fredag. Silas skulle spille fodboldturnering på skolen – eller rettere sagt skulle hans klasse spille fodboldturnering. For Silas ville ikke komme til at deltage, men nok bare sidde under et træ. Det er bare ikke nogen gave til et hold at få en person med på et hold, som fysisk og mentalt ikke vil performe ret godt og ikke befinder sig ret godt med at skulle præstere for et hold.

Så enden på det blev, at vi alle holdte fri.

Klokken 8 ankom min salgsleder og salgschef med rundstykker og brunsvigere (de er vel fynboer) og en flot fødselsdagsbuket. Så hyggede vi med fælles morgenmad ude i morgensolen på terrassen.

Silas´ kommentar, da jeg fortalte, at de ville komme med morgenbrød var, at de måtte være glade for deres “workers”. Ja, det tror skam også, at de er. Jeg er i hvert fald og glad for at være, hvor jeg er.

Morgenbord på terrassen

Da cheferne var taget afsted, smed vi vores SUP boards ind bag i bilen og kørte til de tre kilometer til stranden.

Selvom der var lidt vind, så var der bare så skønt ude på vandet. Henrik og jeg padlede 6-7 kilometer langs kysten, og jeg hoppede da i et par gange, fordi jeg syntes det var rart at blive kølet lidt ned.

Smuk blå himmel og en lun dag på vandet

Vi kunne have ønsket os lidt mindre vind, men man kan ikke altid få det helt perfekt, og vi fik et par gode timer på vandet alligevel.

Lækkert bare at sidde lidt og nyde det

Nu begyndte sulten at melde sig. Måske var der lidt vind ude på vandet, men det var der til gengæld ikke inde i byen. Jeg ville gerne sidde i solen, men den bagte bare direkte ned fra en skyfri himmel, og det var virkelig varmt. Så jeg holdt ikke skansen i solen, men erkender at jeg nåede at få for meget sol og varme, for jeg blev noget utilpas, inden vi var færdige med at være inde i byen.

Lækker frokost på Gevæxt

Jeg var ikke alene om at have det sådan. Ude på parkeringspladsen foran caféen faldt en mand sammen på gaden, og ambulancen måtte komme og tilse ham.

Silas mente, at vi også skulle have en is, og det var jeg jo ikke svær at overtale til. Byens bedste issted, Søster Is blev rundet inden vi kørte hjemad.

En lækker is kan man altid overtales til

Så var jeg også godt brugt og skulle bare køles af hjemme i hængekøjen ude i skyggen. Efter lidt dasen der i skyggen og en lille lur, så var jeg heldigvis blevet mere frisk og kunne gå i gang med at pakke campingvognen til en weekend i agilityens tegn.

Sådan en hængekøje er ikke dum

Jamen, skulle du ikke fejre fødselsdagen med din familie? Jeg havde da fejret fødselsdag i næsten 12 timer non-stop og i den kommende weekend skal fødselsdagen fejres med åbent hus om eftermiddagen og fest om aftenen i en lejet spejderhytte lidt længere nede af vejen. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Fødselsdagshilsnerne og opringningerne væltede ind fredag. Der lå over 250 hilsner på Facebook, som jeg først fik tygget mig igennem mandag aften. Det er alligevel imponerende, for jeg får ikke altid selv ønsket andre tillykke på facebook. Hver eneste hilsen er læst, og jeg glæder mig over, at folk tager sig tiden til at skrive en hilsen.

Blomsterbuddet kom også forbi et par gange i løbet af dagen. Det var ret uventet, vil jeg sige, men jeg blev ganske rørt af disse hilsner.

Det meste kunne duftes eller spises

Som jeg sagde til Henrik, så var det egentlig helt dejligt at modtage blomsterhilsner af glædelige årsager. Vi har gennem tiden mest modtaget blomster som opmuntring.

Tjek lige dette klenodie – en 20 år gammel præmie fra et MBS stævne

Det var en helt igennem dejlig dag! Jeg kunne ikke ønske mig den bedre.

Er det så anderledes pludselig at være blevet 50 år. Nej, jeg mener stadig, at jeg er en 35-årig, men nu har jeg bare 50 års livserfaring, og det er jo altid godt med lidt i rygsækken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *