Smæk med døren

Hvis man ikke vil savnes, så er det en god idé at smække med døren, når man går. Det må Stor Bededag havde hørt om. Jeg føler mig i hvert fald lidt røvrendt af den allersidste Stor Bededag.

Vi spoler lige tiden tilbage til juleaften. En af gaverne til min far var en tur til Mandø med overnatning. For jeg mener ikke, at man har været på Mandø med mindre man har været der et døgn eller mere. Den der tur med traktorbussen, som de fleste tager – inkl et par timer på øen, inden traktoren går retur, det er i min optik ikke rigtig Mandø.

I kalenderen var der gjort klar til Mandø-camping i bededagsferien. Vognen var trukket frem og var blevet pakket og rengjort. Solen skinnede faktisk også, da vi trillede afsted torsdag aften. Vi nåede lige at få stille op inden det blev rigtig sent, så var vi ellers klar til at gå i seng.

Det så da lovende ud torsdag aften, da vi ankom

Min far kom til Mandø om fredagen, og der stod en stiv vind ind fra øst – og det er den dårlige side, når man ligger på campingpladsen. Det var faktisk næsten en kamp at komme ud af døren på campingvognen.

Bemærk sheltiernes skilninger – der er sus på vinden

Vejrudsigten havde da heller ikke lovet os badevejr, men jeg har ofte oplevet at vejret derovre er bedre end vejrudsigtens forudsigelser. Men de 15 timers regnvejr fra vejrudsigten blev vi da ikke “snydt” for. Men man kan da blive inde i campingvognen og spille spil. Det kan da også være meget hyggeligt.

Skyjo – et af vores nye spil. Super godt spil

Men for lige at tilføje en ekstra “ting”, så begyndte gasovnen pludselig at “tikke” fredag aften. Campister ved, at det betyder, at der ikke er mere gas i flasken. Og lidt varme på ovnen var et must i det vejr. Heldigvis kunne jeg ringe til en god ven med vogn på øen og låne en gasflaske natten over.

TikTok synes godt om at hygge

Lørdag var der så bare vådt overalt efter de mange timers regn. Vejret var gråt uden tegn til så meget som en solstråle. Jep, Mandø er fantastisk, men ikke i gråvejr, når det samtidig blæser og er koldt. Jeg havde set frem til et par gode lange gåture, men det fristede altså ikke rigtig i det vejr – slet ikke når våde hunde og klamt tøj bagefter skulle puttes ind i campingvognen.

Lækker gåtur er det ikke – og så fire våde hunde hjem i campingvognen…

Der var stor enighed om at pakke samme og køre hjem. Inden vi forlod øen, kørte min far og jeg øen rundt og kiggede lidt på landskabet. Min far har kun set den del, der ligger inde i Mandø By og ved Stormflodssøjlen, men øen har noget mere at byde på, men igen var det lidt fesent, når det var koldt, gråt og vådt.

Et kig ind over øen fra et af digeområderne

Sådan blev det. Vi kørte alle retur til Haderslev, tændte op i brændeovnen og hyggede hjemme i stuen og i varmen.

Så fik vi lige en ekstra fridag herhjemme i dag, som passende kunne bruges på bilvask, ukrudtslugning og træning med hundene. Så må vi se om der ikke bliver mulighed for at køre til Mandø igen senere på året.

TikTok venter på mere træning – hun er altid klar

I morgen står den på “Blå mandag” i Aarhus, hvor både Henrik og jeg skal køre for klassen. Der har vejrguderne lovet godt vejr med 15 grader og solskin. Heldigvis, for det havde da været surt at skulle afsted i regn og blæst.

Nå men det her var så den allersidste Stor Bededag. Nu er den afskaffet, og hvis ikke den havde bedre at byde på end det her, så kommer jeg (måske) ikke til at savne den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *