Kærlig Kvalitetsweekend

Det er så dejlig at se tilbage på en weekend, hvor man føler sig elsket og værdsat. Dejligt at se tilbage på skønne oplevelser sammen med nogle af dem, som betyder mest for en.

Fredag var vi til kontrol med Silas på Skejby. Det var en ganske udmærket kontrol. Det så umiddelbart fint ud det hele, så det kunne jo ikke forstyrre weekendfreden. Vi kørte derefter Silas (og hundene) på weekend hos mine forældre, som bor ca en halv times kørsel fra Skejby.

For planen var, at vi skulle ind og se Zirkus Nemo, som turnerede fire dage i Haderslev. Jeg havde købt to (dyre) logebilletter til en af forestillingerne. Jeg gav Henrik de printede billetter i julegave, som han derefter pænt “gemte” væk, og inde i mit hoved havde jeg så bare tænkt, at billetterne var til fredag aftens forestilling, da vi endelig nærmede os tiden til at Nemo skulle turnere.

Lige inden vi skulle køre til Skejby, kiggede jeg tilfældigt på billetterne, som Henrik havde gravet frem af gaveæsken og lagt på bordet. Til min store rædsel ser jeg, at billetterne var til onsdag, altså lige som i onsdag for 2 dage siden!! Jeg var virkelig grædefærdig af skuffelse. Tænkt at bruge knap kr. 1.000 på billetter og så glemme at tage ind og se det!!

Det er dumt at glemme at møde op….

Da vi havde afleveret Silas og hundene, kørte vi hjemad uden egentlig at have planer, men min stædighed fik mig til at insistere på at køre omkring cirkuspladsen. Min plan var at købe to billige billetter i stedet. For Zirkus Nemo ville jeg nu se, når jeg nu havde brugt penge på det. Jeg forklarede den søde dame i billetlugen om situationen, og jeg var overrasket og glad, da hun blot sagde, at så måtte hun da hellere finde to nye billetter til os. Hun ombyttede simpelthen mine ikke indløste billetter med to billetter til aftenens forestilling. Fantastisk service af Zirkus Nemo!

Vi morede os hjerteligt over forestillingen, som var vores første Zirkus Nemo forestilling. Især Henrik kluklo så mit sæde rystede. Det var da en fantastisk gave til ham!

Henrik havde i julen 2015 givet mig en julegave med en række overraskelser. En af dem var en overnatning/forkælelse for ham og mig alene. Vi forsøger at efterlade Silas og hundene hjemme (eller rettere hos mine forældre) mindst en gang om året og bare tage et eller andet sted hen. Hvorhen er faktisk ligegyldigt. Bare et andet sted end hjemme. Jeg er som regel den, som hurtigt begynder at planlægge, når vi har sådan nogle planer. Men når det er Henrik, der vil overraske og forkæle, så må jeg lægge bånd på min planlægningstrang, og bare følge med. Det var hvad jeg stod op til lørdag morgen. Jeg var faktisk både spændt og forventningsfuld.

Henrik var allerede stået op, da jeg vågnede, og han var gået igang med lækker morgenmad med hjemmebagte boller, æg/bacon, hjemmelavet müsli og friskpresset appelsinjuice. Efter morgenmaden fik jeg besked på at pakke en taske med casual travetøj og noget lidt pænere tøj. Så var det ellers ud i bilen, som Henrik i dagens anledning også kørte. Det var helt afslappende for en gangs skyld at sidde ved siden af og bare lade sig føre væk.

Efter små to timers køretur stoppede vi ved en lille skovhytte ved Funder nær Silkeborg. Her var jeg så bortført til. Selve skovhytten var ikke luksus, men Henrik havde været noget udfordret af, at udflugten skulle foregå i en stor konfirmationsweekend. Det var ikke let at få både overnatning og mad i restauranten på de steder, som han ringede til. Så han endte med at “bortføre” mig til en skovhytte. Måske var hytten ikke luksus indenfor, men det var skønt udenfor. Vejret var fantastisk, og fuglene kvidrede løs i skoven, og det var alt, hvad vi kunne se og høre. Solen skinnede på terassen, og inde i byen var det nok ikke gået at smide buksene og gå rundt i trusser i hotelparken. Men her ude i skoven kunne det ikke vække nogen opsigt.

Dejligt solrig terasse ved den lille skovhytte

Vi smurte os et par sandwich og gik en tur i den grønne skov. Sådan en smuk lysegrøn skov er bare noget helt fantastisk. Jeg nyder hvert forår at se, hvordan planter og træer “vågner” op på ny. Det var bare skønt at sidde i skoven og nyde vores medbragte mad og snakke sammen uden afbrydelsen af hunde eller barn.

Fuglefløjt og lysegrønne træer.
Fantastisk udsigt til frokosten
Smukt område ved Funder

I princippet havde jeg ikke behøvet så meget andet. For jeg nød bare nuet, naturen og selskabet. Men Henrik havde bestilt bord på Underhuset i Silkeborg, så vi kørte derind.

Silkeborg er også en smuk by med søerne, men eller synes jeg ikke, at byen har så meget at byde på. Det er en lidt kedelig bymidte i mine øjne. Det er søerne, der er trækplastret. Eller også fik jeg bare ikke øje på de spændende gader.

Udsigt fra Odden i Silkeborg

Vi nød en skøn middag, og gik os en tur efter middagen. Så blev der nemlig også lige plads til en is fra Okkels, Byens bedste isbar, som jeg havde læst om i en turistbrochure i hytten. Jeg kan ikke gøre for det, men jeg har noget med is. Isen her skuffede bestemt ikke!

Skoven på Odden i Silkeborg

Vi kunne ikke lade være med at gå ned til søen igen og nyde vejret, solnedgangen og springvandet. Der var masser af aktivitet i rigmandshaverne på den anden side af søen samt på den lille ø ude i søen. Men hvem gider også at sidde ind i en sofa i det vejr?! Vi havde i hvert fald heller ikke travlt med at komme hjem til skovhytten.

Solnedgang, Silkeborg Langsø
Springvandet ved Silkeborg Langsø

Det blev til en del kilometer i benene den lørdag inden vi tog tilbage til hytten i skoven. En anden lille historie om den hytte var, at den oprindeligt nok havde ligget langt væk fra andet end de 3-4 huse, der lå ude af samme markvej. Så det var en stor skuffelse for husejerne, da alle markerne på den anden side af markvejen blev udstykket til byggeri. Nu skød der så der ene store kasse efter den anden op på vejen hen mod deres små skovhuse, og snart ville fuglekvidder være blandet med lyden fra havemaskiner, børn og biler, der pendler op og ned af villavejen. Når først vi var gået ind i indkørslen, så kunne vi hverken se eller høre andet end skov og natur. Men surt for dem, som havde købt hus i skoven for at få fred og ro.

Der var da heldigvis kun skov og fuglefløjt at se fra havesiden.
Og en fin udestue, hvor vi kunne nyde morgenmaden søndag morgen

Efter at have indtaget vores morgenmad søndag morgen kørte vi retur mod Djursland for at hente Silas, så vi kunne tage i Ree Park Safari. MicMic havde nemlig været så dygtig at vinde to fribilletter til parken, da jeg var til stævne på Vilhelmsborg.

Jeg synes, at fribilletterne er nogle pragtfulde gevinster. Det giver så god mulighed for at dele sol og vind mellem stævner og familieaktiviteter, og det er næsten lettere at få taget sig sammen til at komme afsted, når man har billetterne liggende.

Picnic i parken

Smukt vejr at skue ud over savannen i

Søndag var vejret også ganske fantastisk, og vi fik en skøn dag i parken, hvor vi fik set en masse dyr i meget lækre omgivelser. Det er virkelig en af de ting, som Ree Park kan. De kan vise dyrene, så det ikke virker, som om de ligger til skue i et bur. F.eks så vi geparden med sine to små plyssede killinger, da de skulle fodres, og det foregår ved, at et bytte (død naturligvis) trækkes hen over jorden i høj hastighed (60-70 km/t).

Efter at have travet rundt langs løvernes anlæg,
så vi endelig den store hanløve, der lå og solede sig
Der var også nuttede klappedyr, som f.eks dette lille æselføl

Parken er fyldt med broer, hvorfra man kan se ned i dyrenes store anlæg

Efter at have spist aftensmad hos mine forældre og samlet hundene op hos dem, så gik turen hjemad igen. Nu sidder jeg så og kigger tilbage på en skøn weekend. Virkelig en effektiv, men også afslappende og kærlig weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *