Tegnekursus

Nogen gange får jeg en impulsiv idé. Jeg er ikke vild og uovervejet i livets store spørgsmål, men sådan for en aften eller to, kan jeg godt kaste mig lidt hovedkulds ud i noget bare for at være nysgerrig.  Sådan gik min onsdag aften faktisk også.

En af mine facebookvenner havde udbudt nogle aftener med små tegnekurser, som en lille appetitvækker tilbød han et gratis kursus til de første fire, der meldte sig.

Et af Thomas´ egne værker.
Det tager så lidt mere end lige en aften at lave….

Helt ærlig, jeg tegner som en dør, så hvis jeg kunne blive lidt klogere på tegningens svære kunst, så ville det da være meget rart. Jeg gider som regel ikke at tegne for det bliver aldrig sådan, som jeg havde set det for mit øje.

Jeg troppede op hos Thomas, som jeg kender fra ungdomsskolen for 25 år siden. Det var vildt hyggeligt at møde ham igen. Han er jo bare helt, som jeg husker ham. Sød og sjov fyr med krudt i røven.

Thomas havde gjort plads til 4 elever rundt om spisebordet i sin stue.

Papir og værktøj og klar til at gå i gang

Først lærte vi noget om retninger, når vi skulle tegne eller rettere lægge skygger/3D effekt på vores tegning.

Der blev arbejdet lidt med skygger mod ét punkt

Vi lærte, hvordan vi kunne lave bogstaver med forskellige former, der var i harmoni med hinanden. Sådan at man fik den sammen font på alle sine bogstaver. Alle kan vel huske fra skoletiden, hvor man gerne ville skrive sit navn eller et smart ord på sit penalhus eller omslaget på sin bog. Det blev bare aldrig så vellykket, som man forestillede sig. Bogstaverne havde ikke samme udtryk eller højde og bredde. Det fik vi nogle værktøjer til at få til at lykkes.  Ja i dagligdagen er det nok ikke lige noget jeg skal bruge mere, men der var f.eks en negletekniker med på kurset, og jeg kan godt forestille mig, at hun kunne bruge værktøjerne i hverdagen. Men uanset om jeg skal bruge det eller ej, så kan jeg godt se mig selv sidde og hygge mig med at tegne en streg eller to – eller skrive noget med en finurlig graffitiinspireret skrift.

“Svendestykket”

Kurset lærte mig ikke at tegne galoperende heste med flagrende manker eller nøgne kvinder, men der er også grænser for, hvad man kan lære en tegnetumpe på tre timer. Uanset om jeg blev god eller ej (jeg blev helt klart bedre), så fik jeg i hvert fald lidt mere lyst til at tegne/skrive sjove bogstaver end før. Og jeg er ikke det mindste i tvivl om, at børn og unge ville elske sådan et tegnekursus. Det må være et hit i enhver efterskoleklasse.

Du kan søge på Thomas Lægård Sørensen eller Koolbandi på Facebook, hvis du er nysgerrig og vil vide mere – eller hvis du vil booke et tegnekursus til din skole eller måske have dekoreret en væg…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *