Måske vi ikke kom bededagsferien helt i hu

Oprindelig er Bededag tiltænkt bønner og faste, og altså også en dag, hvor man skulle holde fri. Vi arbejdede nu ikke Bededag, men vi fastede i hvert fald ikke, for vi var til min fars fødselsdag hjemme på Djursland.

Lørdag og søndag helligede Tobias sig vores selskab og var ihærdig med at hjælpe med at få bygget mit skur til mine agilityforhindringer. Jeg er nok ikke den fødte tømrer. I skolen lavede jeg da en obligatoriske brødkurv og bordskåner, men allerede der stod det vist klart for enhver, at min fremtid nok ikke lige lå indenfor det felt. Jeg er sikker på, at min sløjdlærer Jørgen Dath vil give helt i det, hvis man forespurgte.

Der knokles på med skurarbejdet

Men nød lærer nøgen kvinde at spinde. Jeg skulle jo bruge et skur til forhindringer, og jeg kiggede både her og der efter skure, som var mindst 4 meter, for at balancebommen kunne komme derind. Det var ikke nogen nem opgave af finde, og hvis jeg endelig fandt noget, så kostede de kr. 15.000 og/eller var så brede, at de stak for langt ud på min græsplæne i forhold til der, hvor jeg havde besluttet at skuret skulle stå.

Så var der jo kun selvbyg tilbage. En god bekendt ville gerne bygge det for mig, men hans vurdering var at det kostede kr. 5.000 i arbejdsløn. Puha jeg synes, at det blev en halvdyr affære efterhånden, for træ er jo heller ikke gratis. Det endte nu med at han trak sit bygge-tilbud, og Tobias “opmuntrede” mig til, at vi selv kunne bygge det.

Tobias måler ud

Så det har vi så arbejdet på over nogle hele og halve dage. Det tager selvfølgelig noget ekstra tid, når man ikke rigtig har begreb om, hvordan man skal løse opgaven. Når først man er med på, hvordan man skal gøre, så kører det på skinner. Indtil videre ligner det da også noget, der ender med at blive et skur. Vi ville nok ikke få høje karakterer til en svendeprøve på skuret, men selvgjort er velgjort.

Så langt så godt…..

Udover de sidste 25 brædder på den ene langside, så mangler vi at sætte vindue i, lægge tag på og finde ud af, hvordan skuret skal lukkes. Om det skal være dobbelt-låger eller en skydedør, ja og så selvfølgelig lave den side, hvor man skal kunne komme ind og ud af skuret.

Ninja betragter tålmodigt arbejdets gang

Tobias og jeg fik virkelig lavet teamwork, og så gik det der ud af. Men vi fik også tid til at hygge sammen hele familien. Vi fik spist god mad (især takket være Henrik). Krondyrfilet med rodfrugter og til dessert en chokomousse/citronfromage i lag.

Krondyrfilet, salatrodfrugter og salat

Jeg tror godt, at Silas kunne have spist alt kødet selv. Der er sådan lidt kød-feinsmecker over ham. Det er som om han umættelig hvis der er oksemørbrad, oksefilet, laksefilet og den slags på bordet. Det er meget sjovt, for han rører f.eks ikke spaghetti og kødsovs eller lasagne, som jo børnefavoritter.

Lørdag aften hyggede vi med resterne af det svenske slik fra sidste weekends udflugt til Sverige og et familiespil. Vi spillede Labyrint. Jeg elsker at spille brætspil, så det var jo bare super med et spil, som vi alle fire kunne fornøje os med.

 Det er en skøn bededagsferie, og da jeg gik i seng søndag aften følte jeg mig virkelig klar til at tage hul på en ny uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *