Er din hudfarvet?

Her i weekenden sad jeg og spillede “Hvem er hvem” med Silas. I spillet skal man gætte, hvad det er for en person, som ens modstanden har trukket. Det gøres ved hjælp af udelukkelsesmetoden. F.eks ved spørgsmål som “Er din en mand?”, “Har din blå øjne?” osv. Efterhånden som personerne udelukkes, så lægger man dem ned (alle mulige personer er rejst op på en slags tavle, når spillet starter).

Til sidst ender man med at sidde med en person tilbage, som så gerne skulle matche det kort, som ens modstander har trukket.

Et af de spørgsmål, som Silas stillede mig, da han skulle gætte min person var: “Er din person hudfarvet?” Øhhh, jeg sad lige og tænkte lidt over det spørgsmål og måtte spørge ham om “alle farver” ikke var “hudfarvet”.

Silas tænker over sit næste spørgsmål

Det viste sig så, at knægten mente om “min person var lys i huden”. Ja det havde jeg da nok regnet ud, men jeg tænkte alligevel, at en “negers” hud og er hudfarvet. Silas´ opfattelse kan måske hænge sammen med, at vi bor i et lille landsbysamfund, hvor befolkningen ikke har så mange forskellige nuancer af hudfarve. Det spænder mest fra ligbleg til lidt solbrændt. Ud af skolens 100 elever er der dog et enkelt adoptivbarn eller to, men det har åbenbart ikke været nok til at få Silas til at se deres “skind” som hudfarvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *