DM i agility – Store Hestedag

Det er første gang, jeg har været med til DM, hvor det har været afholdt i forbindelse med Store Hestedag i Roskilde. Lad mig starte med at sige, at jeg synes det var en fantastisk god idé. Og så takke Hvalsø Hundevenner (og agiltyudvalget) for det store arbejde, der har været forbundet med det.

Hvalsø Hundevenner (og agilityudvalget) har bestemt ikke ligget på den lade side
– ikke som denne sweisshund, der i den grad holder pause

Det er klart mere besværligt at holde sådan et arrangement “ude i byen”. Alt skal slæbes til andre omgivelser. Deltagerne skal have tilsendt armbånd til adgang (og det var åbenbart også ret udfordrende for Postnord at levere brevene med armbånd).

Store Hestedag var naturligvis ikke kun DM i agility

Jeg synes, at det var fedt at være i de rammer, som Store Hestedag bød på. Der var masser af liv omkring os, stort udvalg af madboder og udmærkede toiletfaciliteter. Nogen synes dog, at der var for langt. Jeg synes, at det var ok, og der var aldrig kø. Hvis det var presserende, så havde vi også et lille “festivalskideskur” ved siden af banen.

Lørdagens vejr var til tider næsten sommmerligt. Det var i hvert fald lækkert hundevejr, og vi fik ikke en dråbe af det regn, som vejrudsigten på et tidspunkt havde truet med.

Sol, efterår og agility

“Handelsgade”

Der var masser af aktiviteter rundt omkring på dyreskuepladsen. Jeg fik set en smule af aktiviteterne og fik også gået mig en tur rundt på standene, og var i den forbindelse lykkelig for, at jeg ikke har hest mere. Det kunne meget nemt være blevet en meget bekostelig affære.

Rideudstyr i lange baner – det var bare en af hallerne….

Store Hestedag tiltrak en del tilskuere til agilityringen, som også blev hængende og så en del agility. Det synes jeg jo er et DM værdigt. Allan, som speakede, var ret god til at forklare grundreglerne i agility, så tilskuerne også kunne se, hvad det gik ud på.

Der var ofte pænt mange tilskuere i hjørnet, hvor tilskuere “udefra”
let kunne komme ind til banen

Resultatmæssigt var det ikke særlig prægtigt for mig og Ninja. Godt nok lagde vi ud med at løbe et holdløb, hvor vi var 3. bedste ekvipage ud af ca 100 deltagere. Desværre var de øvrige på holdet Danish Agility Warriors ikke helt så heldige med deres løb, så vi kom ud af springløbene med 15 fejl, og lå nr. 9 til søndagens holdfinaler. Men jeg var super glad for mit springløb alligevel.

Så jeg følte mig også rigtig klar til det individuelle springløb, hvor Ninja desværre blev “suget” ind i et forkert tunnelhul, men hun havde ellers leveret et løb i en blændende tid kunne man se, for dommerteltet var søde at lade tiden løbe, selvom ekvipagerne var disket. Det var jo lidt æv, for dermed var mine DM chancer væk.

Dagen sluttede med en ret svær for-sjov-klasse. Den var nok lidt for meget til den svære side, og det var lidt synd, for det var en klasse, hvor rigtig mange af de hunde, som ikke havde kvalificeret sig til DM stillede op for at være “med”. Der var 58 deltagere og vist kun 10 som kom igennem klassen. Ninja vandt klassen rimelig overbevisende og med at fedt fedt løb, som fik selv Hans Peter (som var dommeren på banen) til at give mig en “thumps up” senere. Det er ikke fordi Hans Peter plejer at uddele den slags anderkendelser. Jens Nilsson som havde tegnet weekendens baner kiggede også lige ud fra arrangørteltet og roste gennemløbet. Så ja, måske kan jeg kalde mig For-sjov-Danmarks-mester….. Ville naturligvis hellere have været “for-alvor-Danmarksmester” 🙂

Ninja med sin gevinst fra for-sjov-klassen
Så kunne jeg da trøstespise med den….

Søndag startede vi med holdløbene. Vi lå nr. 9, men en podieplads kunne det måske blive til, hvis vi var rigtig gode. Det var der også nogle stykker fra holdet, der var. Jeg løb som den sidste ekvipage og skulle egentlig “bare” være fejlfri, men jeg blev disket, da Ninja vendte forkert over et spring, og jeg ikke  kunne nå at få hende ledt udenom springvingen og hun springer tilbage til mig over samme spring. Vores hold ender som nr. 5-6 stykker.

Da de store hold mangler ca 3-4 hold, begynder det at regne sådan vedvarende. Den regn varer ved resten af dagen.

De individuelle Danmarksmestre blev fundet i regn

Efter holdene skulle de individuelle danmarksmestre findes. Alle tre størrelser skulle løbe nøjagtig samme bane, så både hundenes og førerenes løbelinjer blev rimelig opkørte. Jeg besluttede mig for at trække Ninja fra det individuelle agilityløb. Jeg havde ikke lyst til at løbe på den glatte bane af frygt for, at min hund eller jeg skulle komme til skade.

Jeg er måske lidt en kylling, men jeg havde heller ikke noget at løbe for andet end bare for “sjov,” og jeg synes ikke, at det var rigtig sjovt at skulle løbe i silende regn på et underlag, hvor hundeførerne løb rundt og lignede pingviner i deres bevægelser og bestræbelser for ikke at falde på den glatte bane.

Silende regn! = glat bane!

Den sidste præmieoverrækkelse sluttede kl 15.55, og det var jo ret flot ramt, når arrangørerne havde lovet, at vi var færdig kl 16. Jeg var glad for at have fået pakket sammen og slæbt ud til bilen i forbindelse banegennemgangene, så var jeg kunne nå hjem og sige godaften og ikke mindst godnat til Silas.

Nu er der for mit vedkommende også kun et stævne tilbage i sæsonen, og det er DCHs DM om tre uger. Jeg elsker at løbe agility, men jeg glæder mig også til weekender med andet end agilitystævner. Næste weekend skal vi (familien, landsbyen og fitness centret) løbe Stafet for livet i Haderslev, og det bliver helt sikkert hyggeligt – også selvom Ribe Hundevenner afvikler stort stævne i samme weekend – og der skal jeg så ikke løbe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *