Når der er koks i kalenderen

Ind i mellem så har jeg måske lidt for meget på programmet, er der nok nogen, der vil mene.

Jeg elsker at få “det hele” med eller gøre et hjerteligt forsøg på det. Det lykkes ikke helt, kan jeg godt indrømme, men det resulterer i, at min kalender ikke har så mange blanke dage.

Hvad sker der, når tingene pludselig ændrer sig, og de ting, der står i kalenderen aflyses eller endnu værre – er noteret forkert. Det skal jeg gerne give et par eksempler på.

Mandag og tirsdag i denne uge skulle jeg have været på modul nr. 2 på mit kranio sakral terapi til hunde kursus.

Jeg havde pakket alle hundene, sengetøj, foder, kursuspapirer osv og var kørt i god tid (hvilket ikke er min helt vanlige stil) for at være i Hirtshals mandag morgen/formiddag.

Trafikken var helt håbløs, da jeg havde kørt i fem kvarter var jeg stadig ved Kolding. Der plejer jeg at nå til efter 30 minutter. Ja det kørte generelt ikke som smurt, og trafikradioen meldte tilmed, at motorvejen syd for Randers var spærret, og min gps advarede mig om, at jeg ville komme urimeligt for sent.

De trafikale udfordringer ville åbenbart ingen ende tage

Jeg besluttede mig for at ringe til kursusstedet for at sige, at jeg var meget forsinket, men da jeg åbnede min mail for at finde deres telefonnummer, så lå der en dugfrisk mail fra dem om, at kurset var aflyst pga sygdom hos begge undervisere. Den ene var vågnet om morgenen med coronasymptomer og havde testet positiv på kviktest. Nå, så har vi det bras at slås med igen….

I den situation ville mange nok bare vende om og køre hjem, men i mit hoved blomstrede mulighederne frem. Pludselig fik jeg to dage foræret (eller jeg “lånte” dem jo nok bare, for kurset kommer jo en anden gang). Og nu sad jeg der på landevejen mellem Aarhus og Randers – tæt på mit barndomshood.

Det tog ikke lang tid at lægge nye planer for sådan en mandag. En hurtig aftale med min gode gamle veninde Janne. Vi havde faktisk også en lille opgave sammen, da hun havde lovet at hjælpe mig med det grafiske i min fødselsdagsindbydelse. Det var da nemmere og hyggeligere at gå til den opgave, hvis man sad sammen.

Ninja var kontorhund hos Janne

Jeg lovede at købe noget frokost, og så havde vi ellers en super hyggelig formiddag med snak, grafisk arbejde og lækker frokost, mens vi så krondyrene gå rundt udenfor hendes vinduer.

Min far bor få km derfra, så jeg kørte ind til ham og drak te, inden jeg trillede hjemad.

Sommer på min fars terrasse

På vejen hjem kunne jeg se, at der lige var en lille times tid at rutte med, inden jeg skulle hente Silas fra Taekwondo. Jeg valgte at bruge tiden på at gå tur i Hylkedalen ved Kolding. Der er bare et superlækkert område, og det er jo nærmest lige på vejen hjem.

Hylkedalen er smuk

Jeg erfarede også, at man kan gå direkte ned i Hylkedalen fra rasteplads Hylkedal Øst. Det opdagede jeg nu bare, fordi jeg nåede helt op på rastepladsen på min gåtur. Da jeg gik retur fra rastepladsen ramte jeg desværre ikke ruten igen, men i stedet befandt jeg mig pludselig på et cykelspor til MTB.

Spørg nu lige om det er stressende, når man går med fire hunde i flexliner. Heldigvis opstod der ingen farlige situationer med de to cykelryttere som jeg mødte (tror ikke de vil kaldes cyklister, vel?!),men det gjorde turen i Hylkedalen noget længere end planlagt. Men hjem kom jeg da, så Silas kunne komme hjem fra Taekwondo.

Det var rart at komme væk fra cykelsporet igen

Indrømmet. Jeg var vældig tilfreds med hvad dagen var blevet omdannet til. Og for at være helt ærlig, så passede det mig faktisk også fint, at kurset blev aflyst, for nu fik jeg lidt ekstra tid at læse og øve mig i. Det synes jeg, at jeg har brug for.

Jeg var faktisk også virkelig i træning med at planlægge om, for jeg havde virkelig varmet op hele weekenden. Lad mig bare komme til den morsomme indrømmelse.

Hvis man vil gøre sig forhåbninger om at deltage i DM i Rally, så skal man melde til de kvalificerende prøver i rigtig god tid, ellers er de bare udsolgte. Så jeg havde meldt mig til rallyprøven hos DKK Viby for flere måneder siden.

I min kalender stod der lørdag, og jeg kørte efter min stramme kalender, der sjældent levner plads til alt for meget ekstra. Den plejer jo også at stemme. Så derfor pakker jeg bilen lørdag formiddag og gør klar til at forsøge at skrabe de sidste point i hus til DM.

TikTok lægger sig som en lille løve i åbningen af bagklappen og har ligget der i flere minutter, da jeg kommer ud. Det er bare for sødt, så jeg poster det på facebook og kører.

Billedet jeg delte på Facebook. TikTok vil helst ikke gå glip af noget

Jeg når til Skæruptanken syd for Kolding, da jeg ved at se kommentarer på mit opslag, finder ud af, at det faktisk ikke er lørdag, der er rallyprøve, men i stedet søndag. Mine øjne flakker mellem programmet som er sendt på mail, mit ur og min telefon, hvor datoen også vises. Jeg har simpelthen taget fejl og er et døgn for tidligt på den. Heldigvis for TIDLIGT!!

Shit. Det er bare ikke så godt, for søndag formiddag har Henrik og jeg lavet en aftale med et hold venner.

Holdende på den der rasteplads tænker jeg hurtigt, for at få kabalen til at gå op. Jeg får ringet til vennerne og formiddagsaftalen om søndagen bliver lavet om til aftensmadsaftale i stedet for.

Nu holder jeg så lige syd for Vejle og har en lørdag uden planer. Silas og Henrik er ikke hjemme, så de er ligesom ude af den ligning. Så mit hoved bladrer lige i min “2 do liste” over ting, jeg lige skal fikse, når lejligheden byder sig. Geografisk er der to ting på “listen”. En hund der skal vaskes og en anden der skal masseres.

Jeg kører i Maxizoo og vasker Ninja i deres fine hundevask. Det er et supergodt koncept, hvor man får en god arbejdshøjde, shampoo, balsam og håndklæde for kr. 50,- og så sparer man også alle de hundehår i ens afløb. Det var første gang jeg prøvede det, men absolut ikke sidste gang.

Super godt koncept. Jeg er fan.

Det er ikke fordi jeg har det med at vaske mine hunde i tide og utide., men Ninja trængte virkelig til at få løsnet noget pels og blive redt igennem. Så det var en af de ting, som den lørdag blev vekslet til.

Eftermiddagen brugte jeg hos min veninde Mona, hvor jeg drak te, spiste flødeboller fra Lagkagehuset og gav en af hendes hunde massage. Den er ellers ikke lige frem mester i at slappe af, men den fandt da ud af, at det der hundemassage ikke var så tosset alligevel og endte med slappe af.

Søndag kunne jeg så køre rettidigt afsted til rallyprøven. Den kunne jeg i sig selv nok skrive et helt indlæg om, men jeg fatter mig lidt i korthed. Jeg skulle score mindst 95 point for at forbedre min position på DM listen.

Lad os bare sige, at det fejlede totalt, og vi fik så mange fradrag i point, at vi for første gang endte med en “ikke bestået”. Det var helt klart vores værste præstation til dato. Vejret/varmen, banens mange sitter og et samarbejde, hvor vi ikke rigtig fandt i hinanden på vejen rundt. Det var lidt op af bakke. Så der er ikke rigtig udsigt til DM i Rally for vores vedkommende. Vi ligger pt nr. 28 på listen, og de 20 øverst placerede bliver inviteret. Det kunne have været sjovt at få med. Ninja er jo 12 år, og man ved så, at hun er i sit livs efterår. Vi har opnået så mange andre skønne ting sammen, så pyt.

Min Fantastiske Ninja

Men det jeg ikke vandt på rallybanen, vandt jeg på at få kabalen til at gå op. For tilbage i Haderslev ventede en hyggelig aften med gode venner, som vi ikke har set længe. Det er som om Corona helt har vænnet folk af med at “ses”.

Så var den weekend vist også godt formøblet, og jeg kunne pakke til 2 dages kursus i Hirtshals (hvilket jo viste sig at være overflødigt).

Ja ja moralen er at selvom tingene ikke går som planlagt, så behøver det ikke at være så skidt endda, man skal bare lige navigere lidt og så ender det måske med, at man får passet det hele lidt bedre ind i den sidste ende. Men hvis alle omkring mig havde et lige så tæt pakket program som jeg, så ville den kabale blive noget sværere, at få til at gå op.

Nu ved jeg godt, at der sidder nogen, der bliver lidt forpustet af “programmet”, men sådan er jeg. Altid gang i noget og keder mig aldrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *