Den (for mig) perfekte 40 års fødselsdag

Nu er jeg så blevet voksen og følsom. Jeg rundede de 40 i søndags.
Jeg har haft en vildt skøn weekend. Når man nu runder og synes, at man gerne vil fejre det lidt ekstraordinært, så kan man overveje forskellige udgaver af sådan en fødselsdagshappening. Jeg endte med at beslutte mig for at invitere en ret sluttet kreds af håndplukkede veninder. Målet var, at vi ikke måtte være flere end, vi var eet samlet selskab.

Næste mission var, at vi skulle opleve noget sammen og gerne prøve noget nyt sammen. Jeg var fuld at gode ideer, og det var virkelig svært at vælge ud, hvad vi skulle lave. Jeg tumlede med “Bliv din egen stjernekok“, Tøse-spaUdflugt til smukke Årø for blot at nævne nogle af ideerne.

Det var dog noget andet jeg endte med. Noget af det bedste ved denne dag var, at mine veninder intet anede om, hvad der skulle ske, og de var ved at revne af nysgerrighed. De gættede og fiskede, mens de sendte beskeder om, hvor meget de glædede sig. Det var bare så fedt, og jeg glædede mig for vildt. Henrik sagde, at jeg strålede om kap med solen, da jeg kørte hjemmefra om morgenen.

De fantastiske 5 – spændte!

De 5 piger havde fået et brev om, at vi skulle mødes kl 09.30 på Q8 tanken ved afkørsel 63, og derfra anede de intet. Jeg ledte dem ind til Kolding midtby, hvor der ligger en klinik, hvor vi skulle have fiskespa. Det var lidt grænseoverskridende for nogle af os. Meget speciel oplevelse at stikke fusserne ned til fiskene, der grådigt kastede sig over fødderne og guffede den hårde hud i sig.

klargøring til fiske-spa. Der høvles og slibes
Når først man vænnede sig til fiskene, så var det ret afslappende

Der lægges lidt kulør på neglene
Det færdige resultat

Alle fik ordnet fødder og negle og sluttede med lidt lak på neglene. Vejret var virkelig med os, og solen bagte som på en rigtig sommerdag. Jeg havde taget køletaske med, hvor der var sandwich fra Lagkagehuset samt div. drikkevarer. Vi slog os ned på plænen foran Koldinghus med udsigt over Slotssøen. Mens vi sad og nød vores frokost ankom der drypvis et bryllupsselskab, og vi kunne som det ægte “modepoliti” hygge os med at betragte (og i det stille kommentere) deres påklædning.

Frokost ved Koldinghus

Under vores ophold på plænen, foretog jeg et opkald, der igen vakte gæsternes nysgerrighed, men de blev ikke klogere. De hørte kun: “Det er Berit” – pause – “Vi er der kl 15 – vi ses”. Det var bare så sjovt, at se deres små grå komme på overarbejde.

Efter frokosten ledte jeg pigerne sydpå til en ret øde parkeringsplads overfor Den Gamle Grænsekro ved Christiansfeld. På P-pladsen stod en lidt ældre herre i “jagt/natur-dress”. Ham havde jeg lavet en aftale med, og han lavede også lidt fis med pigerne ved at få dem til at tro, at de skulle alt muligt, som de ikke skulle. Niels er godt nok jæger, men det er skattejæger – Geocacher.

Pigerne har stadig ikke fundet ud af hvad den underlige mands mission er..
Der gættes ud fra hans lidt underlige ledetråde om hunde, Søren Ryge, haglgevær osv
Niels forklarer lidt om Geocaching, mens der lyttes

Ingen af veninderne havde prøvet at geocache, og jeg havde kun dårlige erfaringer, men havde bestemt ikke givet helt op. For et par år siden prøvede Henrik og jeg at finde en lokal skat, men det lykkedes ikke for os at finde den, så siden har vi ikke forsøgt os. Derfor havde jeg allieret mig med Niels, for han ville ikke misse skattene, da han jo allerede havde fundet alle de skatte, som vi skulle finde. Serien ved Den Gamle Grænsekro havde han faktisk selv lagt ud sammen med Grænsemuseet.

Så er “skattejagten” igang
GPS´en leder os til første cache

Vi fandt alle skattene

Vi sluttede af med at køre til Haderslev og finde dagens sidste “skat” inde i domkirken. Vi sagde pænt farvel og tak til Niels og slentrede en tur rundt i den gamle bydel, før vi satte kursen hjem, hvor der var bestilt buffet fra Søstjernen.

Hygge ved bordet

Derefter fløj aftenen afsted med mad, snak og latter. De sidste gik i seng kl 02.30

Søndag, som jo var min fødselsdag, var der stadig 4 gæster, og det var da skønt at sidde på en solbeskinnet terasse på “dagen” og spise morgenmad med nogle af ens bedste veninder.

Morgenmad på terrassen

De varme kram og smil, som jeg fik til afsked efter morgenmaden, fortalte mig, at det ikke kun var mig, som synes, at det havde været en fantastisk fødselsdag. Tak til mine veninder for at være med på mine påfund og gøre det til en perfekt dag.

2 tanker om “Den (for mig) perfekte 40 års fødselsdag”

  1. Wow hvor lyder det bare som en fantastisk fødselsdag! 🙂 Jeg havde faktisk set frem til dette indlæg, som jeg håbede du ville lave, da jeg havde læst dine statusopdateringer på Facebook 🙂
    Tak fordi du delte dagen med os andre..fantastisk idé du der havde 🙂
    Og endnu engang tillykke med fødselsdagen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *