De døde facebookvenner

Siden jeg hoppede med på Facebookbølgen for lidt over 5 år siden, er et par af mine facebookvenner afgået ved døden.

Da den første gik bort, så jeg forundret på, hvordan vores fælles venner flittigt skrev hilsner på hans væg, og jeg syntes bare, at det var underligt. Naturligvis kunne han jo ikke læse deres ord, og jeg fandt det bare mest rigtigt at skrive kondolencer under den besked, hvor det blev meddelt, at han var gået bort

Tja siden er et par stykker mere gået bort, og jeg har syntes, at det var svært at være venner med døde personer. Men på den anden side også forkert at slette dem. Måske er det lidt som når man ikke vil slette døde personers numre i sin telefonbog på mobilen?

Med tiden har jeg dog fået den holdning, at jeg naturligvis ikke sletter dem. I dag kunne jeg nok også finde på at skrive på venners væg ifm deres dødsfald. En veninde, som har mistet har gjort mig opmærksom på, hvad denne positive aktivitet på en afdøds facebook-væg kan betyde for de efterladte.

Man kan finde utrolig meget trøst i sorgen ved at læse de mange hilsner, så selvom jeg synes, at det virker lidt mærkeligt at skrive på en afdøds facebookvæg, så kan det godt være, at jeg kunne finde på at gøre det i fremtiden. Nu ser jeg det som en måde at vise sin respekt for den afdøde og medfølelse overfor de efterladte.

Mon jeg er den eneste, der har haft et sådan lidt ambivalent forhold til døde venner på FB?

En tanke om “De døde facebookvenner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *