Skoleløbet – nu også med i medierne

Igen i år løb en masse skoler (samt Den Nye Friskole, hvor Silas går) Rynkebys skoleløb, hvor overskuddet i år går til Børnelungefonden.  Jeg var meget glad for at erfare, at Rynkeby går foran for at udbrede kendskab og fokus på denne patientgruppe, som omfatter børn med alvorlige lungelidelser.

Silas´ lærer fra hans tid i 0. klasse cykler med på Team Rynkeby Sønderjylland, og hun spurgte mig for noget tid siden, om vi ville medvirke i et indslag vedr. arrangementet. Hun forventede et radioindslag, men hvad det helt præcist ville ende ud i, vidste vi faktisk ikke før kl 11.45, da DR stod på skolen.

Silas havde følgeskab af Freja og Andreas fra DR i mere end en time

Silas var frisk på opgaven, men var faktisk samtidig helt afslappet omkring det. Da de dukkede op fik vi styr på, hvad det var de gerne ville snakke med Silas om, og hvad vi voksne skulle snakke om. Det viste sig, at vi først og fremmest skulle medvirke i et indslag direkte i Radioavisen kl 12 (klik på link og hop ca 13 minutter ind i indslaget), men at de også ville lave et lidt længere indslag til TV-avisen og igen et kort interview til P4 (det blev også sendt, men det er ikke lykkes mig at finde det på nettet).

Der knokles på Tarzanbanen

Fotografen Andreas kom på en opgave, da han begav sig ud på løbetur med Silas og sit tunge kamera. Silas løb godt til, og arbejdsstillingen og påklædningen for fotografen matchede måske ikke helt hans arbejde.

Silas fra indslaget fra TV-Avisen

Pga terrorangrebet i Stockholm blev indslaget i TV-Avisen skubbet ud af den ene nyhedsudsendelse og et ret forkortet indslag blev sendt i den sene TV-Avis (klik på link og gå ca 17 minutter ind i udsendelsen). Det oprindelige indslag var vist på ca. 3 minutter, og det var jo lidt ærgerligt men forståeligt, at det måtte vige for andre nyheder.

Jeg blev også interviewet, men det er noget af det,
som ikke kom med i TV pga tidsnød.

Silas fik sig virkelig en på opleveren, men han var faktisk total uimponeret. Rapporteren spurgte mig ret hurtigt om, Silas egentlig havde prøvet sådan noget her før. Næ, han har ikke prøvet noget med TV, kunne jeg så svare.

Det havde hun ikke forventede, for hun havde faktisk aldrig oplevet et barn, der var så upåvirket af at have et kamera oppe i hovedet uanset, hvor han gik. Og hun og kameramanden var meget imponeret over hvor umiddelbar og naturlig Silas var og svarede, når de stillede ham spørgsmål.

Silas knoklede løs på styrkebanen

Hvordan gik det så med indsamlingen? Det kneb mig faktisk lidt at få et fuldt overblik over det indsamlede beløb, men når jeg lægger sammen, hvad folk allerede har overført eller har givet tilsagn om at overføre, så er jeg på kr. 3.810, og det er da et vildt flot beløb. Jeg er meget glad for opbakningen. Der var hele 36 sponsorer, der havde meldt ind og støttet Silas i Skoleløbet. Tusind tak for det! Af hjertet tak! Opbakningen varmer mig mere, end I aner.

Tusind tak til alle sponsorer

Børnelungefonden bruger de indsamlede midler til forskning (70%) og diverse aktiviteter (30%). Det er også vigtigt, at der sættes fokus på denne patientgruppe, som desværre er ret overset. Børn med lungesygdomme skal ofte leve med sygdommen hele deres liv.

Jeg er spændt på, hvor mange penge, der i alt er blevet samlet ind ved løbet i fredags. Der er ingen tvivl om, at det samlede beløb for arrangementet på landsplan vil kunne mærkes hos Børnelungefonden, for der er i alt ca 136.000 elever, som var ude at løbe til Skoleløbet. Selvom beløbene svinger fra barn til barn, så bliver alligevel til rigtig mange penge. I Silas´klasse så jeg også helt tilfældige sponsorsedler med tal som kr. 300, 1000 og 1400.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *