SUPer – Fedt!

Når man kigger på kortet, og ser hvor vi bor, og hvor let tilgængelig strand, fjord, søer og lystbådehavne er, så bør man da næsten udnytte det på en eller anden facon.  Da vi flyttede hertil for 10 år siden talte vi om, at det kunne være fedt med en lille båd, som vi kunne trille ned til vandet, men det er aldrig blevet til mere. I stedet burde man da helt klart prøve SUP (Stand Up Paddle).

Vi bor ved den blå cirkel

Vi er har 3 km til de to nærmeste strande og langt flere indenfor 15 km radius, 3 km til sø, 7 km til lystbådehavn og Haderslev Dam. Jeg overvejede det også sidste år, men der var jeg ikke frisk på “investeringen”i et board. Ja og vejret var da også rimelig elendigt sidste år. Jeg skulle nu have købt sidste år, for der var de her boards billigere.

Men jeg fik googlet lidt og forsøgte at blive klogere på, hvad man burde kigge lidt efter. Jeg endte så med at køre i Harald Nyborg samme aften, da deres dyreste board også blev forhandlet af KiteDanmark, og min tanke var jo lidt, at hvis et firma, som har vandsport som hovedområde kan sælge det board, så kunne det vel ikke være helt noget bras.

Så skulle der så også lige våddragt og redningsvest med i indkøbskurven, så det blev vel små 3.000 kr, inden jeg fik handlet færdig.

I torsdags fik jeg så endelig tid til at få det pakket ud og pustet op. Jeg tog Fuji med til vandet (Ninja kastede op, og MicMic er sådan lidt en tumling, der glemmer, at hun har forøget sin vægt og sit balancepunkt, så de to kunne blive hjemme).

Fuji på brættet

Jeg kom også i vandet torsdag og fik padlet lidt, men jeg kom ikke op at stå. Vandet var lidt for uroligt, hvilket gjorde det lidt udfordrende. Siddende på knæ og på numsen fik jeg fik da padlet lidt rundt sammen med Fuji nede ved stranden. Vildt hyggeligt.

Min SUP makker og mig – eller måske min SDP (Sit Down Paddle)

Fra fredag og til idag skulle Silas på lejrtur med klassen. Det betød jo, at Henrik og jeg havde en aften helt for os selv uden afbrydelser fra “Ord-tsunamien”, som vi kærligt kalder Silas.

Jeg havde læst på Facebook, at man i Fredericia Havn hos East Coast Surfers 7000dk kunne tage et intro-kursus eller bare leje et board med våddragt og redningsvest. Tilfældigvis havde de et introkursus i aftes til kr. 399,- pr. person. Jeg spurgte Henrik om han måske også kunne se det fede i at padle. Det her var da en alletiders mulighed for at teste det af, og oplagt for mig til at blive lidt mere fortrolig med brættet, når nu vi kunne padle rundt i en “kravlegård”uden bølger og vind til at drille,  inden vi skulle ud på det lidt mere åbne vand. Og sidst men næsten allervigtigst, så var det jo en fysisk aktivitet, som vi kunne være fælles om på sådan en skøn skøn sommeraften.

Vi satte kurs mod Fredericia og ankom til det nye lækre havnemiljø, hvor der helt sikkert arbejdes på at skabe en speciel og lækker stemning omkring havnemiljøet. Jeg husker den del af Fredericia som mere snusket end intetsigende. Nu fremstår det med stemning, liv og charme, og nye lækre lejligheder i millionklassen skyder op langs havnefronten.

Et kig ud fra en af havnens lidt “skæve” butikker

Egentlig skulle man være mindst tre for at kurset blev gennemført, men vi fik os bare den luksus, at have en instruktør for os selv, som vi kunne pjatte med og lære lidt tricks af. Måske kunne vi have lært det samme på egen hånd ved at leje et board med udstyr, som jo kun kostede omkring det halve. Det kan man i hvert fald sagtens gøre, selvom man er nybegynder, og det er superhyggeligt. Det anbefaler jeg gerne som en sommerferie-aktivitet for familien.

Både Henrik og jeg kom ret hurtigt op at stå på brættet og efter nogle minutters sitret i benmusklerne, så kom vi til at slappe godt af og kunne på rimelig afslappet vis komme ud af “kravlegården”, som jeg kalder de lidt “publikumstomme” kanaler, hvor kajakklubben sætter kajakkerne i, når de skal ud at sejle.

Indtil videre et bevis for at jeg kan stå MED et SUP board

Vi vovede os ud i bassinet ved lystbådehavnen, hvor der var lidt mere livlig trafik.  Vi havde åbenbart valgt en meget livlig aften at besøge Fredericia, for der var Sommerrock med levende musik alle vegne i byen. Gaderne var fulde af mennesker, og det var havnen også. Der var der levende musik på Cafe Mums, der ligger helt ud til havnefronten og i øvrigt også har servering på en pram i lystbådehavnen.

Afslapning på havnen

Røg vi i vandet? Ja det gjorde vi da. Nogle mere end andre, men det er ikke noget problem, for brættet sidder fastgjort til det ene ben i en elastisk snor, og man har våddragt og redningsvest på. Instruktøren røg i mange mange gange, men han var også et stort legebarn, som ihærdigt forsøgte at lave en grønlændervending. Det lykkedes ikke helt, men hans stædige forsøg var ganske underholdende.

Desværre havde jeg ikke noget kamera med på vandet (så var det jo også kommet med i/under vandet), så der er ingen billeder, der kan bevise, at vi faktisk kunne.

Efter at par timers padlen rundt fandt vi en “Street Burger”, som vi kunne sidde på havnebassinets kant og indtage i aftensolen med live musik i baggrunden. Det var helt fantastisk – nærmest magisk. Jeg var helt høj på velvære, da vi sad der og nød vores aftensmad.

Aftensmad, aftensol og hygge

Vi sluttede aftenen med en køretur rundt i området omkring Fredericia, og da vi kørte ud på Trelde Næs var solen lige ved at skvatte ned i vandet, så vi gjorde et holdt ved stranden og fik den smukkeste solnedgang med på vejen.

Solnedgang ved Trelde Sande

Det var bare den skønneste aften, kun for Henrik og mig. Silas havde hygget sig med klassen, og efter at have stået tidligt op og bagt 25 boller til sammenskudsbrunch, så blev vi alle genforenet. Hele klassen med forældre og søskende hyggede med en stor fælles brunch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *