God opstart

¨Så har jeg været igang i tre uger på nyt job.

Jeg har fået serveret et super godt intro program, hvor jeg er kommet rundt og set det meste.

Blandt andet har jeg kørt nattur/tidlig morgentur med en chauffør og set og mærket værdien af at håndtagene på beholderne (det gælder også dine skraldespande derhjemme) ud mod chaufføren.

Korrekt vendt. Så chaufføren ikke smadrer skuldre og albuer på at vende fyldte beholdere

Det var også virkelig en øjenåbner at regne på, hvilken forskel de ca 4 tons, som vi hentede hos nogle af vores kunder på den tur, kunne gøre.

Det som vi hentede var primært organisk affald, som f.eks grøntsagsskræller, pommes frites, sovs, nuggets, frugter, madrester, fritureolie. Ja organisk affald er rigtig meget forskelligt.

Et lille kig ned i “graven” hvor beholderne tømmes (plast sorterer anlægget fra senere i processen)

Men det kan i biogasanlægget lave varme til en parcelhus i ca 5 måneder og restproduktet bruges til at gøde 5,6 ton gulerødder med. Alt bliver bruget. Det er virkelig vildt.

Jeg har været med mine kolleger ude at køre og opleve forskellige typer kunder og forskellige typer møder.

Jeg har oplevet nogle kunders begejstring for bæredygtighed og andre steder set steder, der emmer så fantastisk af idyl og en personlig mission, når man sidder sammen med en indehaver, som virkelig brænder for sit sted og værner om et image eller en filosofi.

Flere steder har jeg siddet og tænkt, at her vil jeg gerne retur til eller fortælle mine venner om det helt fantastiske sted. Jeg kan også godt mærke, at det passer mig glimrende at komme ud til kunder igen efter at have siddet lidt i baglandet de sidste par år.

Smuk udsigt ved en af de potentielle kunder i Skælskør

Jeg vil nok også ende med at være lidt småfed, hvis jeg skal spise frokost hos nogle af de potentielle kunder, som vi lægger vejen forbi. Som f.eks denne burger hos Mephis Manson i Randers. Jeg spiste ikke noget før næste morgen – og jeg spiste ikke engang op.

Juleburger med confitteret and

Det er lidt en omvæltning fra tidligere jobs, hvor jeg mest har besøg ældrecentre og køkkener, der laver mad til visiterede borgere i kommunerne. Der kan man bestemt også opleve forskelliger og passion, men ikke sådan at man sidder og planlægger, hvor man vil drømme om at bo, hvis det en dag skulle blive aktuelt at komme ud af eget hjem.

Hold op hvor er det sundt at komme ud og prøve noget andet. En af mine kolleger på mit tidligere job, fortalte mig engang, at hun til sin jobsamtale havde sagt til den chef, som skulle ansætte hende, at grunden til at hun nu valgte at søge noget helt andet var, fordi hun var kommet til at stoppe og op tænke, at hvis hun skulle prøve noget helt andet, så skulle det være nu.

Hun kom fra en helt anden branche og en helt anden type job. Det lidt komiske var, at da hun skulle starte på sit nye job, så kom hendes nye chef med en lidt svær følelse for at sige, at hun faktisk selv skulle starte på et nyt job og bare skulle lave en intro for sin nye medarbejder. Men den ansættelsessamtale havde fået hende selv til at stoppe op og tænke, at det da nok var en god ide at prøve noget andet. Lidt pudsigt som det kan smitte.

Lad mig bare sige det sådan, at i vaskeribranchen er ancienniteten ofte lang, og 25 år jubilæum er ikke usædvanligt – 40 år forekommer også.

Et af de steder, som min kollega og jeg besøgte i sidste uge, fik jeg faktisk en lille gave med hjem. Jeg kunne nemlig ikke lade være med at rose den meget lækre te, som indehaveren serverede. Der gik man nemlig op i te – og alt mulig andet, som var alt andet end tilfældigt.

En fin lille gave fra et møde med potentiel kunde

Nu bruger jeg de sidste dage inden jul på at læse mig igennem forskellige procedurer og dokumenter, mens jeg forsøger at lægge en plan for 2022, hvor jeg skal ud og stå på egne ben. Jeg har dog allerede nået at lave en enkelt lille kontrakt og givet et tilbud i mit nærområde. Jeg glæder mig helt vildt til at komme ud og fortælle om, hvad vi kan hos Daka ReFood.

Lige nu er det bare en anelse irriterende, at Omikron kommer og strækker sit lange ben ud til et træls benspænd, så det er svært at gennemføre kundemøder lige nu. Jeg håber, at der snart falder ro om Corona, for man blive virkelig rigtig træt af det. Det føles lidt som at løbe afsted i en snestorm for at undgå at blive ramt at snefnug. Det synes virkelig uundgåeligt og pludselig er flere folk omkring mig smittet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *