Bededagscamping

Jeg synes, vi er en ret travl familie og nogle gange, så føler man virkelig, at man trænger til at være sammen.

Helligdagsweekender er et kærkommet pusterum, fordi man så kan få tre dage fri i stedet for kun 2. Så vi havde campingplaner. Ikke noget specifikt. Bare at være sammen.

Jeg spurgte familien, hvad det skulle være for en campingplads vi skulle ligge på, så jeg kunne finde det, som matchede deres ønsker. Det eneste ønske var en campingplads. Så det ønske kunne enhver plads vel leve op til. Når vi er på Mandø er vi på en ret skrabet campingplads. Det samme gør sig gældende til agilitystævner. Så det var faktisk bare at finde en plads.

Fredag skulle vi spise frokost hos Tobias og familien i Ikast, så det var en fordel, hvis pladsen lå i Midtjylland. Jeg fandt en plads i Brande.

Vi havde endda udsigt til en lille sø fra vores plads

Vi kom først afsted lige under aften, så det var heldigt nok at campingpladsen havde en grill-restaurant også. Så det var bare at stille op, bestille maden, spise og slappe af. Det er vel ikke noget som at starte campingferien med burgere og fritter.

Vi trængte vist alle til at sove længe. Vi kom i hvert fald ikke tidligt op om fredagen, men vi nåede da frem til frokosten og havde en super hyggelig eftermiddag i Ikast. Hold op, hvor sker der meget med Pelle, der nu er 6 måneder og naturligvis er han helt fantastisk. Han er jo mit barnebarn.

Lørdag var vi lidt kulturelle. Vi tog på udflugt til Søby Brunkulslejer. Jeg havde set en udsendelse om brunkulslejerne i TV Midt/Vest. Her indrømmer jeg så, at det faktisk er den kanal, som vi oftest ser her i huset.

Søby Brunkulslejer

Vi kan zappe rundt på kanalerne, når vi en sjælden gang tænder fjernsynet. Vi ender ganske ofte på TV Midt/Vest, som laver nogle interessante og informative programmer. Det var et lille sidespring.

Det var et ualmindelig interessant besøg. Det var svært at forestille sig hvordan området havde set ud, da man udvandt brunkul i området. Det var i øvrigt en stor industri med rigtig mange arbejdspladser og rigtig mange beboere i Søby og omegn, hvor man gravede brunkul. Det var en meget farlig arbejdsplads.

Der var kik ind i mange små arbejderhuse, hvor familier havde levet på få kvm

I øvrigt er hunde velkomne på museet fandt jeg også ud af, da vi havde besluttet os for at tage afsted. Det endte nu med, at jeg kun havde sheltierne med rundt, for der var lidt trangt i de små huse, og jeg synes, at TikTok trængte til at blive lidt stimuleret – eller måske bare lidt træt. Ikke at de sådan gjorde den store forskel.

Tænk at denne lille arbejderhytte var beboet indtil 2016, hvor en ældre dame fraflyttede den for at komme på plejehjem.

Ud over museet, hvor man går rundt på noget af arealet, så ville vi også køre en tur rundt i området. Det var imponerende stort og sikke et helt fantastisk område. Der kunne man sagtens bruge et par dage på at gå i det smukke område, hvor der er stier og søer rundt i området. Man må grundet faren for jordskred kun færdes på de afmærkede stier, men sikke er smukt område.

Fra gåtur til udsigtpunkt i området.

Søndag var det tid til at pakke sammen og trille hjem. Henrik og jeg var lidt morgenfriske og kørte til Den forsvundne sø (Brande Elværkssø) for at gå tur. Mulighederne for gåture fra campingpladsen er meget ringe. Det var en smuk tur i det forårsgrønne landskab.

Formiddagsgåtur

Efter forslag fra Silas om fodboldgolf, så blev vi enige om, at køre omkring Brande Fodboldgolf. Vi kiggede nogle videoer på nettet og læste om åbningstider og diverse andre praktisk informationer. Da vi kørte til adressen, så viste det sig, at stedet var permanent lukket. Det var desværre ikke alle steder på nettet, at den information var nået frem.

Silas i aktion

Jeg tjekke andre fodboldgolfbaner i omegnen og vi endte så på banen ved Hejnsvig. Vi er alle tre ret dårlige til fodbold, så det havde vi da som fælles udgangspunkt. Men det var stadigvæk meget sjovt.

Det var en skøn lille campingtur, og så var vi klar til endnu en hektisk uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *