Mit grå guld

I sidste weekend (d. 18. marts) blev Ninja 13 år. Det gør helt ondt at skrive så store tal, når det er ens hunds alder, man skal skrive. Og måske særligt når det er Ninja…. Min helt fantastiske Ninja, som er min helt specielle hund.

Skønneste Ninja – billede fra i går

Ninja fejrede også lidt trist sin fødselsdag ved at bede om at komme ud i haven flere gange i løbet af søndagen. Hun er ellers en hund, der hvis jeg ikke er hjemme nægter at blive lukket i haven om eftermiddagen. Så holder hun sig fra morgen til efteraftensmaden, så det var temmelig atypisk. Jeg var også oppe natten mellem lørdag og søndag for at lukke hende ud. Søndag aften, da jeg gav hundene mad, gik hun sådan lidt modvilligt fra sit foder, men vendte tilbage og spiste op.

Da jeg vendte ryggen til havde hun tisset ude i gangen. Det ligner hende slet ikke. Ja egentlig var jeg noget i tvivl om, hvad det egentlig var, da jeg fik øje på det. Det så lidt ubestemmeligt ud. Som meget tynd opkast eller meget vandet diarre. Farven var lidt forkert til at være urin. Men ja ja, Ninja var i løbetid…. men alligevel.

Apropos løbetid, så havde hun ellers ikke været i løbetid i noget der ligner to år. Det havde bekymret mig meget voldsomt, og jeg havde været hos min faste dyrlæge af flere omgange det sidste år pga det. De andre hunde i flokken gik og snuste Ninja bagi, uden jeg kunne finde en forklaring på det.

Dyrlægen havde første gang mærket hende både ind- og udvendig og ultralydsscannet hende. Der var ikke noget at bemærke. Jeg måtte lade mig berolige med “intet alarmerende”, men ikke nogen forklaring.

Hvor er min Ninja vel nok blevet grånusset at se på – hvide hår i ører og ved øjne og snude

I starten af 2023 blev jeg pludselig meget bekymret. De andre hunde snuste fortsat Ninja bagi, og der var stadig ikke skyggen af løbetid. Jeg så nu, at de gevækster på en dievorte, som tre dyrlæger havde sagt, at jeg bare skulle holde øje med (og ikke panikke over), nu var blevet større. Jeg fandt også en lille knude. Afsted til en ny tid.

Ultralyd og røntgen afslørede ikke nogen forklaring på den udeblevne løbetid. Der blev taget biopsier af knuden. Det var bare fedtceller. Der blev også taget biopsi fra dievorten. Det viste sig også at være harmløst. En urinprøve viste til gengæld krystaller i urinen, og vi blev sendt hjem med specialfoder og smertestillende og med besked om kontrol 6-8 uger efter.

For små tre uger siden skete der så det virkelig mystiske, at Ninja faktisk kom i løbetid. Ja, jeg indrømmer, at jeg var meget betænkelig ved om det overhovedet var en løbetid eller noget andet stads, der var i gære på hende. Det passede så lige med, at jeg kunne bestille tid til kontrol for krystaller i urinen, for jeg var klart mere bekymret end lettet over den løbetid.

Samtidig med at de tjekkede urinprøven, bad jeg dem også lige tjekke et skedesvab. Urinprøven var fri for krystaller. Hurra. Skedesvabet lignede bare en helt almindelig løbetid. Der var ikke skyggen af hvide blodlegemer, så kroppen havde ikke tændt for alarmklokkerne.

Så var jeg da ret lettet, tryg og godt tilpas, da jeg tog fra dyrlægen. Urinen var fin og min gamle hund var pludselig kommet i løbetid igen.

Men den tryghed varede altså kun ved til sidste weekend. Altså en uges tid.

Efter den rodede søndag med tisseri på gulvet og en hund, der skulle ud hver 3. time, gik jeg en kort tur på stranden med flokken fra morgenstunden. Også lige for at se, hvordan Ninja opførte sig. Hun fulgte med flokken, men pjattede ikke rundt (det gør hun nu heller ikke altid) På stranden nappede jeg en hurtig lille urinprøve fra Ninja. Der var tydeligt blod i hendes urin.

Urinprøven

Så var det bare at vente på, at dyrlægen åbnede telefonen, så jeg kunne få en tid til at få hende tjekket – igen. Jeg valgte byens dyrehospital, for jeg orkede ikke at køre til min egen dyrlæge. Jeg fik heldigvis hurtigt en tid og indfandt mig med en urinprøve.

Ninja havde tydeligvis blærebetændelse, så vi blev sendt hjem med en antibiotikakur og 7 dage på antiinflammatorisk/smertestillende. Hun fik igen tjekket svap fra skeden. Det var at dømme ud fra hormonmålingerne også bare en ret “lystig” tæve, som jeg havde medbragt. Så den del så stadig ret normal ud (trods det meget lange fravær af løbetid).

Men dyrlægen orienterede mig så om, at hun hørte en tydelig mislyd på hjertet. Det var jeg ikke lige forberedt på. Det har min egen dyrlæge intet nævnt om, og jeg bliver da også lidt i tvivl om hun egentlig har lyttet på hende. Det må jeg så have kigget på i næste step. Jeg kender jo turen med hjertescanning fra Fuji, og det er vist også ved at være tid til kontrolhjertescanning for Fuji. Så kan Ninja jo komme med på den tur.

Ninja i haven i går

Fra at have trukket sig lidt væk i hjørnerne, så har Ninja igen fået sit glade og pjattede udtryk, så det ser ud til, at vi har fået has på blærebetændelse. Faktisk stoppede de hyppige tisseture (hver 3.-4. time) i løbet af mandagen. Så der var ret hurtig respons.

Men tillykke til min Ninja med de 13 år, og jeg håber, at jeg får lov at beholde dig (frisk og glad) længe endnu. Jeg kan godt se, at der mangler lidt styrke i hendes krop, men hun går frisk med på turene og insisterer også på at hoppe op i bilen selv (vi er ikke altid enige om den del). Hørelsen er ikke så fantastisk mere, men døv er hun ikke, bare lidt hørehæmmet.

Ninja har stadig et aktivt liv og vil gerne være med til aktiviteterne. Hun vil gerne vise hvor sej hun er til tricks og fitnessøvelser. Efter hun blev korsbåndsopereret for 4 år siden har hun ikke løbet agility. Hun har fået lov til at tage en enkelt forhindring ind i mellem, men ingen baneforløb. Jeg har aldrig haft modet til at tage fra på det igen. Jeg vil også gerne passe på hendes knæ. I forbindelse med operationen fjernede dyrlægen også menisken, som også var beskadiget, så hun mangler ligesom stødpuden mellem knoglerne i knæleddet.

Fuji og Ninja til rally træning (gråmus 1 og 2)

Vi fandt bare en ny sport. For at bevare samarbejde og aktivitet startede vi til rally. Hun går stadig rally og går banerne med evigt logrende hale.

Ved sidste rallyprøve sidst i feb blev hun nr. 2 i øvet klasse

Ninja er trods sin alder meget legesyg og ligger gerne og pjatter alene med et stykke legetøj, eller leger de vildeste og kærligste trækkelege med TikTok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *