Første stævne på græs i 2010

Søndag morgen pakkede jeg Diva og Echo og kørte mod Albertslund for at løbe agility. Jeg var spændt på at skulle løbe med Echo, for det var hans debut i agilityklasserne.

Jeg har forsøgt mig med løbefelter, men synes måske ikke, at det er lykkedes mig at træne dem 10.000 gange, som man bør for at gøre sig en forhåbning om, at bevægelserne med at løbe ned over feltet er helt på plads.

JEg kan godt finde flere mere eller mindre gode forklaringer på den manglende træning, men det er jo i princippet ligegyldigt.


Echo i spring åben. Han har helt styr på hvilket tunnelhul, han skal ramme.

I Agility Åben missede han klart feltet på A´et og sprang faktisk også højt oppe på balancen, men bagpoterne ramte feltet i bunden. Vippen er ret nyindlært og den gik rigtig fint, fordi den stod som nr. 3 forhindring. Hvis den står et sted på banen, hvor han har fart på, så kan han godt finde på at løbe udover den, fordi han ikke opdager, at det er vippen, før han hænger ude i luften.
I Agility 1 sprang han både balancen og A´et og vippen kiksede også, fordi han pludselig fik øje på de små sandsække på vippens ben, som skal holde den fast. Da han så, at de ikke var farlige, så tog han godt nok vippen.
Men et tilbageblik på dagens løbefelter er sgu ikke opløftende. Egentlig sprang han alle 4 felter, men havde held til at ramme det ene, fordi han sprang så højt oppe, at bagbenene ramte bunden af feltet. Jeg har besluttet at holde ved løbefelterne, indtil efter pinsestævnet. For helt ærligt så tror jeg ikke, at de fungerer for os, men jeg vil gerne bevare farten over forhindringerne, og jeg tror ikke, at det er noget problem for mig at indlære stop-felter på Echo. Så han får lov at løbe over feltforhindringerne lidt endnu, og så må han få de felter, som han nu rammer. Inden han “mødte” vippen kendte han ikke udgangspositionen, og det har ikke været et problem at få ham til at forstå den. Så det kan vel også indlæres på balance og A?!


Echo i Agility klasse 1

Jeg bør da også lige nævne, at Echo vandt spring klasse 2 og rykkede dermed op i spring klasse 3. Så det er da et step på vejen til et af målene for året med Echo – nemlig at vinde et cert i springklassen. Nu er vi da en den klasse, hvor det er muligt at vinde et.
Diva løb kun de åbne klasser, og hun var da rigtig god. Hun blev nr. 7 i Agility Åben og nr. 4 i Spring Åben. Det er da meget godt gået af en dame, som fylder 12 år imorgen. Jeg kan nu godt mærke, at tempoet ikke helt er det samme mere, men viljen og lysten fejler intet. Med de to løb er Diva halvvejs kvalificeret til Fælles-DM.

En tanke om “Første stævne på græs i 2010”

  1. Flotte billeder af dig og Echo 🙂 Jeg synes det er enormt hurtigt at han rykker op, imponerende. Han slægter helt klart sin far på 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *