Så er der serveret!

Nogen gange, når Silas skal spise, så synes jeg godt nok, at hans medicin-indtag virker voldsomt, og det er jo lige før, at han kan blive mæt af medicinen alene.

Her er gårsdagens aftensmad. I skålen er der yoghurt (Silas spiser overhovedet ikke nogen former for varm mad – rent undtagelsesvis kan man liste pommes frites eller tomatsuppe i ham).

De to sprøjter indeholder antibiotika-mikstur, som han får, fordi Skejby fandt bakterier i den slimprøve, som de sugede op fra Silas´lunger, da vi var til kontrol d. 15. nov. Det udløser en to ugers antibiotika-kur. Silas tager meget villigt disse to sprøjter i munden. Iøvrigt har Silas været på antibiotika 60-70% af tiden, siden marts. Det gives for at undgå, at div. bakterier sætter sig til lungeinfektioner, som vil ødelægge hans lungevæv.

Så ligger der en lille hvid kapsel. Det er diciflor, som skal hjælpe med at holde balance i tarmfloraen, mens han er på antibiotika.

Foran den ligger der en rund pille (Aquadeks), som er en speciel vitaminpille, hvor der er meget højere doser af div vitaminer, for han ikke optager vitaminerne så godt.

Til sidst ligger der 3 enzymkapsler (creon), som han får, fordi hans bugspytkirtel ikke fungerer mere. Så hvis han ikke får disse kapsler til sine måltider, så får han ingen næring af sin mad. Det vil bare suse lige igennem systemet og komme ud igen, som store fedtede afføringer (som det gjorde indtil man endelig fandt ud af, at Silas har cystisk fibrose).

Men al den medicin tager Silas uden nogen former for brok. Han er skisme en sej lille gut!

2 tanker om “Så er der serveret!”

  1. Når jeg læser dine blogs, og især dem efter at han har fået det meget bedre, så kan man sommetider glemme (HELDIGVIS) at det er en dreng med cystisk fibrose.. men her, her ser man det tydeligt.
    Jeg startede med at læse din blog da jeg lige havde født vores første (en knægt), han bliver snart 1 år, og jeg kan sige dig nogle tudeturer jeg har taget mens jeg ikke har kunnet flytte blikket fra skærmen. Jeg hepper på dig og HELE din familie, I hjælper mig til at nyde HVER dag med min søn, som indtil videre ikke har fejlet noget mere alvorligt end mellemørebetændelse (som dog virker voldsomt nok når man ikke har andet at sammenligne med)..
    Det gør mig varm inden i at læse om jeres fantastiske sammenhold, og din seje seje søn!!
    Varme tanker fra Ejby ved Køge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *