Nu kan jeg kalde mig DKK uddannet opdrætter

Ja hold da op. Det lyder jo meget flot! Men jeg har da et diplom, der siger, at jeg er uddannet opdrætter, men ja jeg tænker nu, at den praktiske erfaring er den største del af uddannelsen. Men alt teorien er bestemt også nyttig at have, selvom jeg føler, at jeg har et stærkt netværk at læne mig op af, så har weekenden budt på masser af god viden, noget nyt og noget genopfriskning.

Diplom og materiale fra weekenden

Det var et rigtig godt kursus med masser af god generel information og materiale, hvor alle de på kursets gennemgået slides er trykt i, så kan kunne gøre notater til dem undervejs. Der er også en række relevante artikler, som man efterfølgende kan læse om de respektive emner bagerst i kompendiet.

Jeg havde ellers medbragt et udbudsmateriale (arbejde), som jeg kunne kaste mig over, hvis det nu blev for kedeligt eller irrelevant undervejs (udbudsmaterialer er sjælden specielt fængslende kan jeg godt afsløre, for dem som ikke har gennemlæst sådan et). Jeg var forberedt på, at kurset ikke var så fantastisk og gennemarbejdet, men mere var sådan et, man bare kunne sige, at man da havde taget og et krav, som man havde opfyldt mere for DKKs skyld end for ens egen skyld. Men jeg havde nu hverken lyst, tid eller behov for at finde mit udbudsmateriale frem.

Et kig ud over salen (foto: DKK)

Kurset var godt fyldt op med mere end 80 deltagere, og lige præcis den del gav måske lidt udfordringer, når der i denne store gruppe sad 5 personer, som gerne ville stille spørgsmål, som havde størst relevans for dem selv. Det var de samme som hele tiden gerne ville fortælle om deres fødselsforløb, om deres lille fidos bizarre adfærd eller komme med kritik af deres dyrlæges håndtering af et reproduktionsforløb. Eller måske havde lyst til at bringe op, at vedkommende fandt det urimeligt, at deres race havde krav til HD index i deres avlsanbefalinger…. Det kunne godt gøre kurset noget anstrengende til tider. Ikke alle indlægsholdere var lige gode til at skære dem af, og de stjal en del tid under især adfærdsdelen, så den sidste del af det emne blev kort lidt hurtigt igennem.

Det var ellers gode, kompetente og interessante indlægsholdere, som serverede de fire moduler godt og var gode til at tale et sprog som jeg tror flertallet kunne forstå.

Jeg var glad for, at jeg tilfældigvis skulle gennemføre kurset sammen med Sanne Ammitzbøll. Ikke kun fordi vi havde et massivt sukkerdepot begge dage, som vi kamp-åd af, men også fordi det næsten gjorde det helt underholdende, når den der håndfuld personer gentagne gange markerede for at få “taletid”. Ja, det blev lige som en fælles oplevelse, som vi havde en lang og underholdende facebooktråd omkring. Nogen gange har man kun det sjov, man selv laver.

Søndagens forsyninger

To lange dage er gennemført, adskillige hundrede gram slik, chokolade, kage og sodavand er hældt indenbords, men masser af nyttig teori har jeg også fået med hjem, og jeg føler mig nu endnu mere rustet til endnu et hvalpekuld, for bedst af alt, så blev min frygt om, at jeg spildte 1.700 kroner på kurset gjort til skamme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *