Tak til Randers Regnskov

Et par dage før nytår var Silas, Henrik og jeg en tur i Randers Regnskov. Det var Silas, der havde fået billetter til en god oplevelse med familien. Billetterne var lidt et plaster på såret, for noget som vi dog ikke kan holde Randers Regnskov ansvarlige for.

3 fribilletter i hånden!

Billetterne var vel en slags tapperhedsmedalje, som Silas fik på sygehuset for ca 3 måneder siden, da han var til årskontrol, hvor der blandt andet skal tages masser af blodprøver. Silas hader blodprøver og det var vist også den dag, hvor han skulle influenzavaccineres. Det var i hvert fald ikke en dag, som han så frem til.

Silas og jeg i regnskoven – med en af de fritlevende lemurer i baggrunden

Randers Regnskov havde doneret nogle billetter til Cystisk Fibrose Centret på Skejby. Billetterne skulle gives til til udvalgte familier for at opveje negative oplevelser på sygehuset. Det var da en meget flot gestus af Randers Regnskov.

Det er interessant at gå blandt de fritlevende dyr

Vi havde faktisk en helt fantastisk dag deroppe, og vi kunne meget let få tiden til at gå i de kupler, hvor dyr og planter lever i et tropisk klima. Man behøver i øvrigt ikke have den store striktrøje på derinde, for det er altid sommer i Regnskoven.

Pilegiftfrøerne var Silas meget optaget af

Regnskoven er opdelt i zoner efter verdensdele, og mange af dyrene lever frit i de store drivhuslignende kupler. Det betyder, at det er en ny oplevelse, hver gang du går ind i kuplerne. Dyrene har bevæget sig og er måske nogle helt andre steder i deres regnskovskuppel, end da du var der sidst. Du kan komme helt tæt på lemuer, fugle og sommerfugle, for de bevæger sig frit i kuplen.

Man må ikke berøre dyrene, men det kan være svært, når dyrene opsøger de besøgende. Nogle af lemuer var meget kontaktsøgende, og en af dem klamrede sig til folks bukseben.

Denne lemur var i buksebenene på flere gæster, og den ville ikke sådan slippe sit tag igen

Randers Regnskov har jo også flere af Silas´yndlingsdyr (næstefter høns). Silas er vild med frøer. Størstedelen af frøerne, slangerne og diverse krybdyr lever dog i lukkede terrarier. Flere af dem er også giftige eller farlige på anden vis.

Den fætter her var heldigvis forsvarligt lukket inde

Jeg vil altså gerne opfordre jer til en tur i Randers Regnskov, hvis I f.eks mangler en god aktivitet på en kold regnvejrsdag. Vejret er altid godt der. Man må i øvrigt også gerne selv medbringe sin mad. Der er områder til “picnic” men også en ganske udmærket café, hvis man ikke gider at pakke en madpakke.

Tak for en dejlig familiedag i juleferien til Randers Regnskov. Vi har været der før for mange år siden, og vi kommer helt sikkert igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *