Det hele startede for 30 år siden

For 30 år siden blev min første hund født. Den hund, som jeg købte, da jeg lige var flyttet hjemmefra som 17 årig. Der er godt nok sket mange ting siden.

Jack var en blanding af en Engelsk Foxterrier og Dansk Svensk Gårdhund. Jeg var en ung og uerfaren hundeejer og købte min første hund et sted, hvor jeg i dag aldrig ville købe en hund.

Jack

Jack var ud af et kuld på 4 stk og var kun 7½ uge, da vi kom for at se ham. Han var den eneste hvalp tilbage. De andre var allerede udleveret til deres nye hjem.

Hr. Jensen, som “opdrætteren” hed, sagde at kuldet var et produkt af naboens hanhund og hans egen gårdhund. Han ledte os ind i det mørkeste hjørne af den lille og gamle stald. Han bukkede sig ind over en boks, og fiskede en lille krudtugle af en hvalp op.

Jack var meget meget livlig, som jeg husker det. Hr. Jensen ville have 400 kroner for sin hvalp, og min krejlerkæreste bød ham 350, så prisen endte på 375. Jeg var så glad, for det var lykkedes for mig at overtale min kæreste til, at vi skulle have hund.

Lille og fræk hvalp

Egentlig ville jeg gerne have haft en Jack Russell, men der var ingen hvalpe i avisen (det var der jeg kunne finde ud af at kigge dengang). Vi kiggede i Jyllandsposten og Den Blå Avis. Så kiggede vi efter den nye race Dansk Svensk Gårdhund, og besøgte en kennel, men vi syntes simpelthen, at 2400 for en DKK hanhund og 2700 for en tæve var for mange penge dengang i 1990. Så vi fandt Jacks kuld i Den Blå Avis. Ja ja, vi skal jo alle starte et sted.

Hjemme konstaterede vi, at Jack var levende af lopper. Åh Gud, han var vitterlig sort bag ørerne af loppeæg. Ormekur var nok heller ikke en del af hans opvækst.

Nu skulle vi igang med at være hundeejere. Det er ikke helt det samme som at have hund hjemme hos sine forældre. Det var ikke en god opskrift bare at lade hvalp have lov til at være hvalp og først begynde at træne med ham, da han var 1 år. Meget kunne man sige om ham. Nok var han ikke lydig, men han var super glad.

Jack

Jeg startede til træning med min lille stressede terrierblanding. Det var virkelig op af bakke. Han kunne næsten ikke kunne være i sig selv, når jeg skulle træne ham. Dengang trænede jeg DCH programmet, men i de mange ventetider stod jeg og kiggede ned på den helt nye sportsgren ned i hjørnet af pladsen. Det så sørme spændende ud. Hunde, der løb rundt og forcerede forhindringer.

Der gik ikke så lang tid, før jeg var bidt af agility og droppede DCH programmet. Det passede meget bedre til vores temperament.

Vi startede vores første stævne i 1993. Det var Jysk Mesterskab. Jeg kom med hiv og sving gennem to baner, og blev nr. 5 med 35,17 fejl. Vi fik blod på tanden, og deltog i mange stævner gennem de næste mange år.

Jack på agilitybanen

Jack og jeg blev nr. 2 til DCHs DM tre år i træk i årene 1997, 1998, 1999.

Jeg havde Jack med stort set overalt. Han var med i stalden, og hvis jeg i min fritid var steder, hvor han ikke kunne komme med ind, så ventede han på mig i bilen.

Jack var syg on/off med kraftige angreb af kronisk demodikose (hårsækmider). Jeg troede faktisk, at jeg skulle aflive ham i 1998, men takket være god og kompetent behandling af Kristian Pedersen, der dengang var på Aalborg Dyrehospital, så fik jeg 5 ekstra år med Jack.

Jack, dec. 1998, da han havde det allerværst og stod med forpoterne i graven.

30 år er gået, og sikke en masse skønne hundeoplevelser og venskaber, der er skabt gennem hundene gennem de 30 år. Sikke mange dejlige hunde, der har præget min hunderejse, som altså startede med min lille temperamentsfulde bastard, der i går ville være fyldt 30 år, hvis hunde levede for evigt.

2 tanker om “Det hele startede for 30 år siden”

  1. Kære Berit. Ja det var tider dengang vi trænede ag og deltog i konkurrencer samnen i DCH. Mener du kom fra Kalø vig til Risskov i 1993. JBåde ack og Chilli (min welsh terrier) var undertiden lidt for ivrige så Hans bad os lave lidt næsesøg når de stressede op på ag banen. Men de blev jo kanon dygtige. I Jylland var det stort set kun Lone fra Nordjylland som i starten af 1990erne kunne slå os. (jeg havde en hel reol med pokaler og bruger stadig krusene fra Ribe). Jeg glemmer aldrig, da du løb ag konkurrence 10 dage før du fødte (kæmpe mave).

    1. Hej Mugge
      Ja, det er en tid med mange minder. Jeg var i Risskov de første år, inden jeg skiftede til Risskov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *