Påske”ferie”

Tilbage i januar var jeg inde hos min chef for at bede om fri i ugen inden og efter påske. Henrik og jeg havde snakket om at tage ud at rejse. Måske en tur til USA igen? Jeg synes det passede perfekt i år. Jeg havde opsparet frihed nok, og vi drømmer tit om endnu en USA tur.

Man kan altid drømme sig til en USA tur. Her går vi i Yosemite National Park, 2016

Vi satte dog planerne lidt på pause, da jeg i januar og dele af februar var helt underdrejet af voldsom hoste, der holdt mig vågen om natten. Jeg ville gerne lige sikre mig, at det ikke satte sig til en lungebetændelse, inden vi kom alt for langt med rejseplanerne. Hvis det var tilfældet, så kunne jeg få problemer med rejseforsikringen. Og her taler jeg af dårlig erfaring fra min USA tur i 2015.

Men så begyndte Corona at spøge lidt rundt omkring, og så valgte vi at se tiden mere an og var begyndt at tale om alternativer. Vi kan jo godt være helt spontane, så det var ikke et problem, at planerne ikke lå fast. Vi kunne måske leje en hytte i Østrig eller Tjekkiet og gå i bjergene. Corona, kabinen i en flyver og Silas forekom os som en meget skidt kombi. Så vi betragtede udviklingen.

Men som ugerne gik, så blev det mere og mere tydeligt, at vi faktisk slet ikke skulle nogen steder hen. Som Coronaen lagde sin klamme hånd om Europa og derunder også Danmark, så var vi bare glade for, at vi ikke havde nået at købe billetter til noget som helst.

I stedet for at holde påskeferie ryddede jeg så mit bord for arbejdsopgaver, og da det var tomt her efter påske, så blev jeg hjemsendt (foreløbig indtil d. 9. juni). Nu holder jeg i stedet opsparet frihed i hjemsendelsesperioden.

Men det har da været påske, og der er jo altid noget at tage sig til her hos os. Jeg kender ikke ordet “kedsomhed”, men det kan naturligvis at jeg kommer til at stifte bekendtskab med det i de kommende to måneder.

Huset har været helt lukket for besøg siden d. 11. marts, men jeg valgte at invitere min far på en lille påskeferie hos os. Nu hvor han bor alene og alle hans sociale aktiviteter er lukket ned, så synes jeg, at det kunne være rart for ham med lidt adspredelse, og jeg ville generelt også gerne se ham. Vi har også haft nogle små videosamtaler af og til.

Hundene var meget begejstrede for det fysiske besøg

Jeg vidste, at vi ikke kunne udgøre nogen smitterisiko for ham, da vi ikke har været sammen med andre siden 11. marts. Min far har, i modsætning til os, godt nok selv handlet ind, men hans omgang med andre har alligevel været rimelig begrænset, og han bor desuden i en kommune med meget få smittede.

Påskeugens største projekt var at bakse med min campingvogn, som jeg ikke havde kunnet trække fri fra græsset her i vinters. Jeg regnede med, at det var fordi, jorden var så våd, at jeg ikke kunne trække vognen fri. Men nu hvor jorden var tørret op, så kunne jeg konstatere, at det snarere var bremsen, der havde et problem.

Det var nok en kombination af at håndbremsen havde været trukket i starten af den våde sæson, og måske at værkstedet har monteret noget i bremserne forkert sidste år, så den hang i bremsen under kørsel. Men det skulle de dog have udbedret. Først tænkte jeg så bare, at bremsebakkerne sad fast i tromlen.

Du skal bare give bremsetromlen nogle tæsk! Det var det eneste råd. Og det kan jeg love for, at jeg gjorde. Henrik gav den tæsk. Min far gav den tæsk. Lige lidt hjalp det. Et forsøg på at trække bremsen fri ved at spænde en 4 hjulstrækker foran, nyttede heller ikke. I stedet var der den fineste plovfure i græsplænen.

Campingvogn med plovfure

Så måtte vi i stedet for igang med donkraft og ringgaffelnøgler af så stort format at vi måtte på rundtur i byen for at finde en, der var stor nok. Med meget møje og besvær fik vi (min far) skilt den ad, så den kan fungere igen. Inde i bremsetromlen fandt vi et stykke bremsebakke, der var knækket af og forhindrede hjulet i at køre rundt. Hold kæft, hvor har jeg brugt meget energi på det skrammel.

Bremsebakken – altså den pæne. Den anden er der knækket et stort stykke af på.

Campingvognen er nu kørt på værksted for at lavet diverse ting, så den igen kunne komme ud at trille. I en af vinterens storme fik den så også tilføjet en håndfuld buler af en stor gren, der blev kastet ind i vognen af vinden. Værkstedets bud er, at vognen nu er totalskadet. ØV!

Buler! Det koster en helt ny sideplade at fikse det

Ellers er det mest blevet til små projekter med vinduespudsning og luge ukrudt.

Ukrudt kan man altid “fornøje” sig med

Vi har haft en bunke granitskærver liggende i indkørslen, som “bare” skulle fordeles ud.

Silas skovler granitskærver. Under grundig kontrol fra MicMic

Men det var jo også påske, og der skulle også ske lidt for Silas. Det er jo ikke fordi der sker så meget spændende i hans liv lige for tiden. Så jeg fik fat i nogle påskeharer, som jeg kunne gemme i haven.

Klar til at gemme påskeslik i haven

Det var en hyggelig lille påskeaktivitet, men det var nok også alt, hvad vi lige gjorde særligt ud af, at det var påske.Ikke alle påskeharer var lige lette at finde igen, og den herunder skulle Silas da også guides til at finde.

Ja alt i alt, så har det bare været afslapning med små projekter hjemme i egen have. Så som nedskæring af et eller andet meget stikkende hegn i haven.

Hegnet gik før op til den røde streg, så der var nogle timers arbejde i det projekt.

Nogle gåture ud i den omkringliggende natur. Der er så meget lækker natur lige rundt om hjørnet.

Dansk natur er nu heller ikke så tosset. Her er det ved Slivsø, der ligger ca. 4 km herfra

Måske ikke de store oplevelser, men klart mere trygt end en rejse til USA lige nu. I morgen er det mandag, og så ville den påskeferie, så også have været slut, og jeg i stedet for at ærgre mig over, at den ikke blev til noget, så vil jeg bare glæde mig over, at vi ikke nåede længere end til planerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *