Biblioteksservice

Hvis Silas selv kunne bestemme, så ville hans ikke-skole-tid kun gå med at spille computer. Det er selvfølgelig også en måde, som han kan være “sammen” med sine kammerater på, når de er heldige at “mødes” i et onlinespil. Men der skal alligevel andre aktiviteter på bordet.

Vi går nogle ture rundt om på egnen. Det er jo en fantastisk årstid at bevæge sig ud i naturen i. Men Silas elsker ikke lange gåture, men kan da godt lokkes med på ture på 3-4 km.

Så er der bøgerne. Silas er egentlig god til at læse, men i dagtimerne skal han pushes lidt til at læse. Han læser som regel i sengen, inden han skal sove.

For at holde ham igang med bøgerne har jeg været nødt til at bestille bøger af flere omgange på nettet. Desværre er byens sidste boghandler bukket under her under Corona, så det bliver nok desværre til flere net-køb fremadrettet.

Nå men man kan jo ikke hælde 150-200 kroner efter bøger i tide og utide, så derfor blev jeg glad, da jeg læste at biblioteket havde lavet en ny service, mens de venter på at få lov til at åbne igen.

Drive-in bibliotek kalder de det. Man bestille en pose bøger på bibliotekets hjemmeside. Man kan bestille op til 10 bøger. Man kan skrive sine ønsker til bøgerne; genre, forfatter og format osv.

Jeg bestilte en pose med 5 boger til en dreng, der godt kan lide Starwars, Lucky Luke tegneserier og sjove bøger.

Fredag fik jeg en mail om, at min pose med bøger var klar og jeg kunne afhente den tirsdag mellem 13-15 (det er altså ikke en service, der måske passer så godt til dem, der har et arbejde der skal passes også). Så kan jeg jo regne ud at bøgerne har fået lov at stå og gasse evt. corona-virus af inden afhentningen.

Det var en rigtig fin service. Udleveringen var i biblioteksbygningens vindfang, hvor man blot oplyste sit “posenummer” (som blev oplyst i foromtalte mail). Så blev posen sat frem på bordet, og man kunne tage den derfra og forlade vindfanget igen.

Jeg var lidt spændt på posen indhold. Det var jo lidt en bibliotekslykkepose. Det mindede mig også om nogle af Spotifys services, hvor de blander ens valgte numre med noget nyt i samme stil, som måske også kunne have ens interesse. Det falder også tit ret heldigt ud.

Jeg er helt sikker på, at bøgerne ikke bare var trukket ned af hylderne i blinde. Det var sgu meget godt ramt efter min opfattelse.

Nu er der lidt at læse i igen. Bibliotekerne åbner igen i et eller andet omfang på mandag, som en del af fase 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *