Jamen så gør jeg det da bare selv!

Hvis man brændende ønsker sig et kursus, men ingen arrangerer og udbyder det? Man venter. Man spørger den eftertragtede og ønskede underviser, om der ikke kommer et kursus, hvor man kan lære et par “tricks”. Det er der ikke umiddelbart udsigt til.

Så endte jeg med selv at tage teten og arrangere et kursus i de myofaciale kæder på hunde ved dyrlæge Tove Due.

Dialogen om kurset startede for over et år siden, men det blev først afviklet i en weekend i november.

Hvad er det så for nogle “tricks” Tove kan? Ja, det er meget interessant. Mange år med særlig opmærksomhed på mine hundes bevægeapparater har gjort, at jeg har stiftet bekendtskab med forskellige behandlere og behandlingstyper til mine hunde. Jeg har en lille håndplukket håndfuld, som kan bruges til lidt forskellige ting og nogle passer bedre til nogle hunde end til nogle andre. Det har jeg med tiden også lært.

Jeg vil sammenligne det lidt med, at vi også har forskellige knive i vores køkkenskuffe. Vi vælger kniv alt efter, hvad vi skal skære. Sådan har jeg det lidt med behandlere.

Tove Due kan i mine øjne noget helt særligt. Jeg har set det med egne øjne, oplevet det på mine hunde og ikke mindst hørt om hende fra andre. Når jeg har været hos hende med MicMic og Ninja har jeg været meget nysgerrig på hendes arbejde.

Tove arbejder meget i det myofaciale kæder. Hvis man kort skal oversætte det, så er det kæder af bindevæv, der kører på kryds og tværs i kroppen. Hvis der ikke er bevægelighed i disse kæder, så hæmmer det hundens (og andre væseners) mulighed for at bevæge sig frit.

Et eksempel på en myofacial kæde

Disse kæder har Tove sammen med et par andre dyrlæger kortlagt og fundet punkter til at løsne de restiktioner, der måtte være.

Det var lige præcis det, som jeg havde booket hende til at holde kursus i. Jeg bookede hende, lejede et lokale på Sjælland og slog kurset op på facebook. Først blev der ikke rigtig solgt nogle pladser, og jeg valgte at flytte kurset fra april til november. Da jeg slog det op igen, havde jeg ændret lidt i overskriften og så var det naturligvis også en ny dato. Vupti så var pladserne bare revet væk.

Så vi var 15 personer med en eller anden behandler-baggrund, der fik fornøjelse af Toves gennemgang af de myofaciale kæder, og hvordan man arbejder med dem. Vi havde hunde i hænderne til at teste det af på.

Der er gang i diverse test for tjek af restriktioner

Meget velvilligt havde en del af mine sjællandske hundevenner tilbudt, at vi kunne bruge deres hunde til demohunde. Det var bare super fedt, og det var jeg meget taknemmelig for. Især fordi nogle af dem havde en del ventetid, men jeg tror også, at nogle af dem virkelig var imponerede og forundrede.

Vi som kursister, havde selv hundene i hænderne og blev mere fortrolige med teknikkerne, og hvordan vi skulle løsne det, som vi stødte på, når vi gik en hund igennem, så fik vi altså nogle vilde oplevelser. Fra en hund, der ikke ville/kunne kigge op, hvorefter vi lokaliserede den aktuelle kæde og punktet til at løsne det, så hunden igen kunne kigge helt op uden restriktioner.

Vi havde alle sammen fornøjelsen af at øve os på hunde

Man løsner med de svingninger, som der kan fremkaldes i en stemmegaffel eller en laserpen (Tove kan også bruge nåle, fordi hun er uddannet dyrlæge og derfor må anvende akupunktur). Når man står med en hund og ser restriktioner i dens bevægelse, som man behandler og så ser forandringerne, som faktisk godt kan være lidt vilde. Så står man bare og kigger lidt vantro på hinanden, men man kan jo mærke forskellen på hvad hunden kunne bevæge før og efter behandlingen.

Det var virkelig et super interessant og meget intenst kursus. Jeg er super glad for at have taget mig sammen til at tage slæbet og afholde det.

Jeg er også glad for, at det var mig, der skulle afholde kurset og derfor skulle være fremme i god tid lørdag morgen for at gøre klar til Tove og kursisterne, for lige netop denne lørdag blev Storebæltsbroen spærret pga et redningsarbejde med en person, der ville springe ud fra broen. Det betød at en af mine deltagere ikke kom frem om lørdagen. Hvis jeg bare havde været deltager og ikke arrangør, var jeg helt sikkert endt i den samme lange kø, som hende og ikke nået frem.

MicMic var demohund for Tove, da hun gik linjerne igennem enkeltvis. Mens Tove forklarede på tøjhund og projektor, så tog MicMic sig et hvil oppe under tavlen.

Næste step er et opfølgningskursus, hvor vi kan lære flere punkter og få nogle hunde ind og behandle på dem og få finpudset det, som vi har lært. Det har jeg naturligvis også mod på at arrangere.

Nu er det bare med at få husket at arbejde med det, som vi har lært, så vi kan få en masse erfaring. Det er vist godt, at jeg skriver dette indlæg, så jeg kan få holdt mig selv lidt op på det.

Men lad da også bare dette være en opfordring til andre, der ønsker at deltage på et kursus med en bestemt underviser (uanset disciplin). Hvis ingen andre gør det, så kast dig ud i at arrangere det selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *