Fujis første roset – og titel

Jeg tillader mig at være stolt. Fuji er 8 år. I dag fik hun sin første roset og sin første titel.

Det er måske ikke noget særligt for andre, men for mig har det været et stort arbejde at nå hertil sammen med Fuji.

Vi blev faktisk præmieret første gang vi stillede op til et en rallyprøve. Det var i DCH Risskov, hvor dommeren kvitterede trøstende med en opmuntringspokal. Jeg kæmpe seriøst hele banen rundt, men bestod naturligvis ikke. Det var ret ynkeligt, men meget kæmpende og (næsten lidt for) vedholdende fra min side.

Det tog lidt modet fra mig. Fuji har meget svært ved at lukke omverdenen ude på fremmede arealer, når hun skal gå rally og skal helst bruge en del tid på at “lande”. Hun føler stor trang til at kigge sig omkring hele tiden. Og det er virkelig ikke smart, når hun kun kan gå rally på mine håndtegn.

For et år siden vovede jeg mig igen til at melde Fuji til en begynderklasse. Min konklusion var, at det var mest fordelagtigt for hende at gå op til prøve i haller, fordi der ofte kun er “folk og ting” på en af de fire sider. Dvs færre ting, som hun (føler, at hun) skal holde øje med.

Vi har været oppe til tre prøver i DKK i løbet af det sidste år. Vi har gået prøverne til 80, 86 og i dag 89 point. Når det handler om Fuji, så kan jeg kun være tilfreds.

I dag var hun endda i løbetid og måtte derfor ikke komme ind i hallen før lige inden vi skulle på. Vi klarede os alligevel.

Dagens prøve gav os en 4. plads og den sidste oprykning til øvet klasse og dermed også titlen Rally Begynder Mester. Det er godt nok stadig ikke super smukt hele vejen rundt, men det udførte er indenfor rammerne, selvom jeg af og til skal knokle for kontakten.

Fuji – Rally Begynder Mester

Jeg ved godt, at mange andre bare kan gå ind og lire sådan en begyndertitel af med deres hunde. Jeg har bare ikke følt, at det var helt så let med Fuji.

Hun bliver bedre og bedre til at “passe sig selv” – og mig til prøver og træning. Derfor føler jeg mig også klar til at rykke op i øvet (og få den irriterende snor af, som også forstyrrer mine håndtegn).

Søde Ninja

Jeg var også oppe til prøve med Ninja i dag. Hun gik sin sidste prøve i øvet klasse. Hun blev nr. 2 i klassen ud af 12. Nu skal vi noget andet. Sidst gik vi til 98 point og i dag gik vi til 97 point. Så skal jeg bare blive enig med mig selv, om vi skal gå seniorklassen eller ekspert.

Der var også en roset til Ninja for dagens præstation

Ninja har helt sikkert alderen til seniorklassen. Hun bliver 13 år om nogle uger. Men der er også nogle nye og sjove øvelser i ekspert, som vi måske også kan fornøje os med. Nu må vi se, hvad jeg ender med at beslutte. Jeg stiler ikke efter andet end, at vi skal nyde vores ture sammen på rallybanen.

Tak for en veltilrettelagt prøve til Charagons Hundecenter. Det var en fornøjelse at være til prøve i den fine nye kunstgræshal. Det var også skønt kun at have 20 minutters kørsel til prøven.

Jeg har på facebook læst at flere af mine agilityvenner har pivfrosset i en iskold hal på Sjælland. Charagons hal er godt nok ikke opvarmet, men den er isoleret. Samtidig havde vi det skønneste solskin, så man faktisk skulle passe på, at der ikke blev for varmt for hundene i bilerne.

Nok er jeg garvet halbruger, men jeg havde glemt mine indesko. Derfor var jeg tæt på at skulle vende om. Det havde da været til at overkomme med den korte afstand. Så kom jeg heldigvis i tanke om, at jeg havde et par latex overtrækssko i min taske. Hurra 🙂 Utroligt, at man kan glemme sine indesko, når man træner i hal mindst en gang om ugen. Jeg må huske at lægge dem ud i bilen, når nu jeg også skal ud og lege med hunde i en anden hal i morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *