Verdens bedste feriebarn

For nogle uger siden fik vi fældet et par pænt store træer. Men det slutter jo ikke bare ved, at der blev fældet et par træer. Så har man pludselig et par pænt store stammer liggende i haven.

Vi har brændeovn, og det er jo oplagt at omdanne stammerne til foder til brændeovnen. Det er dog en opgave, der er meget arbejde i.

Min far er frisk med en motorsav, og det var fedt, at han lige var frisk på at komme og give en hånd med i nogle dage. Vi havde tre dage at slå os løs i. Så når jeg skriver feriebarn, så er det måske også en tilsnigelse. Min far er vist over børnealderen, og der var måske heller ikke så meget ferie i det ophold.

Det fede er, at når min far kommer forbi, så får han os alle op af stolene. Ellers kan man godt have svært ved at sparke sig selv nok i bagdelen og komme igang.

De to store stammer fra kastanjetræer voldte også lidt hovedbrud undervejs, fordi det er svært at komme ordentlig til og bare fordi stammerne er mega tykke.
Der er brug for knokkelarbejde og opfindsomhed, når stammerne skal tæmmes.

Undervejs krævede arbejdet med stammerne også lidt nyanskaffelser i form af kiler og ikke mindst en brændekløver, som blev fundet i gul og gratis. Den var bestemt alle pengene værd. Hvis man var lidt listig og tålmodigt, så fik den hurtigt kæmpet sig igennem de helt store stykker, når bare man tog dem bid for bid.

Undervejs måtte vi afsted efter en brændekløver. Jeg tror, at vores arme var blevet kilometerlange, hvis vi skulle kløve alt det træ med økse.
Det job kunne Silas også godt deltage i. Han styrede håndtagene, mens vi andre jonglerede med de store træstykker på kløveren.
De to store træer kunne sagtens holde os alle beskæftiget. Henrik tumler med kastanjetræet i baggrunden. Silas og min far flækker asketræ.

Hos os kan man altid finde på mange ting at rive i. Listen er utømmelig. Måske ikke mindst fordi man nogen gange får en ide til projekt.

Da træerne blev fældet, efterlod det et bjerg af træflis, og det kunne da være meget fedt, hvis vi lige kunne bruge det til noget fornuftigt.

F.eks kunne vi da “lige” fjerne ukrudt i bedet langs med indkørslen. Det er vel ca 30 meter langt og 3 meter bredt. Det gør man heller ikke på en eftermiddag, og det er godt nok hårdt at grave alt det græs og skidt op, som ikke skal være der mere.

Man forstår måske godt, hvorfor nye buske og træer har haft svært ved rigtigt at komme igang i det bed.

Opgravning af græs og ukrudt.
Fuji og MicMic synes det er en af de meste interessante ting at iagtage. De var på hvert minut og var helt utrættelige.
Der holdes skarpt øje med hvad der kommer op af jorden. Måske finder jeg et kødben… Måske kaster jeg med det, som jeg finder?… Det er i hvert fald vigtigt at være klar.
Ninja kan ikke se nogen idé i den beskæftigelse. Hun tager en slapper i skyggen under trampolinen, mens Silas for anden gang pløjer sig igennem hele serien af Kaptajn Underhyler (12 bøger).
Bemærk at hønsene også deltager i gravearbejdet. Det er helt sikkert guld for dem med friske skud og små biller og orme.
Selv min meget flittige far har brug for et hvil. Mon ikke han lærte dette trick i sin tid som murersvend. At bruge en trillebør til liggestol.

Vi knoklede hårdt på i tre dage. Vejret var super til vores aktivitet. Det var måske ikke det bedste badevejr, men det var tørvejr og overskyet. Det var jo perfekt til at gå udenfor og knokle løs uden at svede sig ihjel.

Da min far pakkede sin lille “ferie”-taske, for at hjælpe os nogle dage, foreslog jeg, at han måske pakkede sit pas og lidt “civil” tøj. Det kunne jo være, at vi kunne finde på at tage afsted på en lille ferie, og måske havde han lyst til at tage med. Det var han frisk på. Vi manglede bare at finde ud af hvor og hvornår vi skulle afsted. Den del får et indlæg for sig selv, så hvis du vil læse om det også, så må du vente på beretningen fra vores ret spontane ferie, som vi kom hjem fra i aftes.

En tanke om “Verdens bedste feriebarn”

  1. Dejligt at læse lidt om murermesteren ‘ s ferie aktiviteter og det er jo godt at komme på aktiv ferie frem for daseferie
    Kan da godt forstå der skulle nogle mega IS til oven på det hårde job
    Nu skal i jo så passe på at han ikke tager jer med på arbejde næstegang I kommer til Djursland for der er jo også noget med lidt brænde Men fortsat god ferie hilsen Jens peder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *