Nye juletraditioner

2020 er et år, hvor traditioner vendes på hovedet. Vist ikke kun i vores familie. Måske endda meget lidt i vores familie, da vores familie ikke er så stor.

Julen kommer f.eks umiddelbart ikke til at se anderledes ud end planen hele tiden har været. Min far, min store søn Tobias og kæresten Camilla. Det er i forvejen dem som vi har haft vi vores “sociale bobbel” de sidste måneder, og lige pt er det faktisk også de eneste, som kommer ind i huset hos os. Vi har ikke planer om at ses indendørs med andre resten af året.

Ja det er sådan vi forventer julen, men man ved jo aldrig, hvad der kommer til at ske på sølle 5 dage. For det er hvad der er tilbage før det er juleaften.

Nytår bliver vist bare en 3 mands aften med Henrik, Silas og jeg. Men det er jeg sikker på, at vi nok skal få en hyggelig aften ud af. Vi plejer at holde nytår med nogle venner, men sådan bliver det ikke i år.

Men indtil videre har det alligevel være en hyggelig og julet december, som nok har budt på andre aktiviteter end den plejer.

Vi plejer at lave juledekorationen til juletræsfesten hos Foreningen Cancerramte Børn, hvor jeg også altid sælger kort til fordel for foreningen. Men sådan en aktivitet var naturligvis udelukket i år.

I stedet blev det til, at vi inviterede Tobias og Camilla ned for at lave juledekorationer sammen med os. Egentlig udsprang invitationen af at Tobias gerne ville sætte lyskæden op ved vores tagrende på 1. salg. Henrik og jeg er egentlig ikke så vild med at klatre rundt på høje stiger. Tobias er iskold. Min far blev også inviteret, så kunne Silas lave hans kalenderlysdekoration, og vi kunne alle hygge med æbleskiver.

Ja, så fik vi også prøvet at lave juledekoration herhjemme. Måske skal det være en ny familietradition. Det var da ikke det værste, som Corona kunne bringe med sig.

Sidste weekend skulle jeg have været på hundefys uddannelse på Nordre Dyrehospital. Så overnatter jeg altid hos min far. Silas og Henrik havde aftalt, at vi skulle have et nisselandskab. Jeg kom til at tænke på, at i mit barndomshjem var der altid et nisselandskab (som min bror og jeg til min mors irritation altid skulle pille ved). De sidste mange år har nisselandskabet dog ikke været fremme.

Jeg spurgte min far efter nisserne, og han mente nok, at han kunne finde dem i gemmerne. Så kunne jeg passende få dem med hjem, når jeg alligevel skulle derop. Så kom de skærpede restriktioner og de hastigt stigende smittetal, og vores uddannelsesmodul blev aflyst (også) denne gang.

Men de der nisser skulle jo hjem til Haderslev. Silas har flere gange beklaget sig over, at han/vi ikke rigtig kommer nogen steder. Utroligt at det kommer fra ham, der i den grad ellers nyder bare at være hjemme, men det kan åbenbart også blive for meget. Så Silas og jeg tog en tur op til min far for at hygge og for at hente nisserne.

Der var vi så lørdag i sidste weekend. Vi slog også et smut forbi min mor og ønskede hende en god jul, eller hvad man nu kalder det.

Min mors gravsted

Min far kom med den super gode idé at vi kunne køre ud og fælde vores juletræ, så vi alle tre var med til det (det er nemlig min far, der leverer vores juletræ gennem en af sine gode venner, der sælger juletræer). Så Silas, min far, alle hundene og jeg gik på juletræsjagt. Det kan godt være svært at udvælge det rigtige træ. Er det slank nok? Er det symmetrisk? Er det højt nok eller for højt måske? Det er sgu ikke let at være juletræ.

Juletræerne blev målt og vejet

Det var bare så hyggelig en dag sammen med min far og Silas. Henrik nød vildt at have hele huset i fred og ro. Det har jo været en sjældenhed siden marts. Nærmest ikke-eksisterende.

Nu er nisselandskabet bygget. Jeg havde faktisk aldrig set for mig, at jeg skulle have et hjem med et nisselandskab, men det giver det en meget stor værdi, at nisserne kommer fra mit barndomshjem.

Et uddrag fra nisselandskabet – med en detalje i baggrunden. En nisse der står og tisser. Silas har naturligvis farvet sneen gul der. Meget autentisk.

Det næste bliver så juleaften. Alle gaverne er i hus. Vi er nu gået igang med at skrive varerne til juledagene ind på Føtex´ Køb og Hent. Vi er ret enige om, at vi ikke behøver at foretage julehandelen af dagligvarer ved fysisk fremmøde i varehusene. Det er fint, at andre finder varerne for os og gør dem klar til afhentning.

Vi er gået tilbage i Coronaskjul, og det kan vi sagtens leve med.

Er din jul anderledes i 2020?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *